Vlákno názorů k dotazu Konec mateřské a nástup do práce od Líba - Re: Konec mateřské a nástup do práce Předpokládám, že...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2011 9:40

Líba (neregistrovaný)

Re: Konec mateřské a nástup do práce
    Předpokládám, že mateřská už vám asi skončila a myslíte tím rodičovskou dovolenou. Zaměstnavatel vám může povolit neplacené volno. Na ÚP se hlásit nebudete, protože budete mít zaměstnavatele. Jestli vám zaměstnavatel nepovolí neplacené volno, můžete zůstat doma, dokud neseženete novou práci. Na své zdravotní pojišťovně se přihlásíte jako osoba celodenně pečující o dítě do 7 let a ZP za vás bude platit stát. Přihlásíte-li se na ÚP, stejně nebudete zatím moci práci přijmout, když nebudete mít školku pro dítě.

• 12. 9. 2011 9:42

all (neregistrovaný)

Jen doplním, že pokud vám zaměstnavatel nepovolí neplacené volno (dítě bude mít 3 roky - tedy RD vyčerpána) tak musíte buď nastoupit do práce nebo sama ukončit pracovní poměr, buď dohodou, na tu ovšem nemusí přistoupit, nebo dát dostatečně dopředu výpověď.

• 12. 9. 2011 9:49

Macíček (neregistrovaný)

My jsme zatím předběžně domluvení, že na mě počkají 4 měsíce a záskok tam zůstane do té doby místo mě. Jen mi šlo o to co bude ty 4 měsíce. Takže moc děkuji za radu.
    M.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).