Re: Doprovod k lékaři
no a když má směnu od 6ti do půl 3 a omluveno má 11:45? Mám mu to počítat na celý den? Zaměstnanec se omluvil až poté, ten den nás o tom, že nepřijde do práce vůbec neinformoval. Do práce by to z místa bydliště stihnul akorát na poslední hodinu, to už ale asi záleží na nás, jestli mu tu poslední hodinu omluvíme nebo ne že?
Pokud to zaměstnanec věděl dopředu, tak bych asi tak benevolentní nebyla, protože jednak má povinnost dopředu upozornit a navíc v NV není nic o doprovodu nerodinného příslušníka, že by na to byl zaměstnavatel povinen poskytnout volno. Takže jak omluvil až poté ? I kdyby to byl nějaký úraz souseda, tak může během dne jistě zatelefonovat a sdělit, proč se nedostavil.
Právě proto si nejsem jistá, zda mu to dát jako neomluvenou nebo omluvenou absenci. Potvrzení o doprovodu totiž přinesl, ale rodinný příšlušník to není, neměl vůbec co koho doprovázet a když chtěl někoho doprovázet, měl nám to sdělit předem. Říká ale, že to předem nevěděl. Fakt nevím, jak mám správně teď postupovat, děkuji.
On nám pracant totiž trošku pije, nastoupil nám v červenci, za chvíli byl na DPN, do práce nám přišel pro výplatu v hotovosti s dvěma promilemi, no a jak se vrátil z DPN tak jsem byla na dovolené, šéfové na čekali až na mě, abych ukončila pracovní poměr a než se rozhoupali nepřišel do práce, donesl takovou omluvenku a ups za dny šel zase marodit. Takže chceme pokrátit co to půjde, už nám přišla na něho do toho i příkaz k exekuci a ani kolegové z dílen s ním nechtějí pracovat. Jinak v době DPN po 21 dnech ve zkušební době s ním můžeme ukončit pracovní poměr že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.