Re: ukončení rodičovské dovolené
rodný list nenajdete, protože ho má zam-kyně doma
možná někde ve firmě mají kopii rodného listu, který mají doložený u kopie žádosti o PPM nebo někde v její složce
nebo kopii nemají a mají jen poznamenáno ve složce zam-kyně, kdy se dítě narodilo - je to důležité datum, abyste věděli, kdy RD končí (pokud nepožádala o čerp. RD, má se za to, že bude čerpat do 3 let dítěte)
§ 196 Zák.pr.
na jakou dobu jste požádala, tolik jste čerpala
mohla jste požádat o čerpání RD až do 3 let dítěte
mohla jste využít toho, že jste měla požádáno třeba do 2 let dítěte a pokud by se Vám nechtělo z nějakého důvodu nastoupit (někdo třeba nemá hlídání dítěte), potom jste si mohla požádat až do 3 let a zam-tel by Vám musel vyhovět
neměla jste náhodou RP do 2 let? To ale nebrání tomu, abyste čerpala RP do 2 let, ale v zaměstnání byla na RD do 3 let dítěte. RP s RD nemusí být ve stejné délce.
RD znamená rodičovská dovolená?? RP je pouze příspěvek?? Já jsem byla na RD a činila 11.400Kč. Divila jsem se, že mi stále chodí peníze... nemám je náhodou vrátit????? Nebo zpětně pracovat pouze na dohodu??? Nevím, něco je ale určo špatně, že? Kami
nic není špatně, pokud jste pobírala RP do 2 let dítěte
proč byste peníze vracela?
rodič. dovolená je volno u zam-tele a nic za to nemáte (v Kč)
rodič. příspěvek je dávka od státu a můžete si zvolit jeho délku pobírání, Vy (asi jste měla vyšší příjem) jste dosáhla na zvýšenou dávku, takže jste měla zvolenou variantu do 2 let dítěte
pokud jste měla o dítě postaráno (nechodilo do předšk. zař. nad uvedenou dobu stanovenou zákonem), pak jste mohla pracovat a vydělávat neomezeně a přitom ještě RP pobírat
to, že jste v práci nevyužila k čerpání celou dobu rodič. dovolené, ale nastoupila jste zpět již kolem 2. roku dítěte, je v rámci zákona
je to Vaše volba
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.