Re: konec MD- nástup do práce
To, co jste si vybrala na sociálce nesouvisí se zaměstnavatelem. Tam správně uvádíte, že Vám rodičovská , nikoli mateřská , trvá do 3 let věku dítěte. Tedy 30,12,11 byste měla nastoupit.
Za dobu rodičovské dovolené není nárok na ř.dovolenou, protože se nepobvažuje za výkon práce. Jestli jste nečerpala ř.dovolenou po skončení mateřské tak, aby navazovala , zaměstnavatel Vám dovolenou za r.2008 převedl do návratu z Vaší RD.
Jestli tuto i dovolenou z r.2009 máte již vyčerpanou ,je potřeba
domluvit se včas se zaměstnavatelem o Vašem nástupu ev. čerpání zůstatku dovolené nebo nepl.volna.
ano,měla jsem na mysli rodičovsku dovolenou.takže po skončení mateřské, jsem si měla vybrat řádnou dovolenou, nečerpala jsem nic.takže bych dovolenou mohla čerpat po nástupu do práce 30.12.2011. původně jsem měla v plánu, už se do zaměstnání nevracet a nakonec to vypadá i tak, že firma se bude rušit. takže by mi náleželo odstupné+proplacení dovolené? díky
a nebo se bude rušit moje pracovní místo, přece jen, za 3 roky se zaměstavatel zařídil tak, že moje místo už nebude potřeba. má mi říct. pokud bude výpověď z nadbytečnosti (nebo jak se to správně nazývá) náleželo by mi odstupné+proplacení dovolené?
Před návratem do zaměstnání se s předstihem se zaměstnavatelem domluvte na čerpání dovolené na 30.12. ev. dále kdy nastoupíte po dovolené, ostatní nechte na něm. Pokud byste skončila z organizačních důvodů,bude nárok na odstupné i na proplacení zůstatku dovolené.Na výpověď si raději počkejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.