Re: Přefakturace
I když vystavíte fakturu s datem 16.9. dzp 31.8. neni nic špatně, pouze jste porušili nějakou povinnost (§26/1- sankce za porušení neznám). Stále se jedná o řádný daňový doklad i když je vystaven po 15 dnech. Pokud dáte DZP září , máte "časový posun"(sankce dle §104/2) a já jako odběratel, bych nepřijala, služba proběhla v srpnu.
Ano, vím, četla jsem. Dnem poskytnutí služby (kdy ji my přefakturováváme konečnému odběrateli) je prý myšlen den, kdy jsme zjistili skutečnou spotřebu, tzn. den přijetí faktury od dodavatele a k tomuto dni ji můžeme vyfakturovat. Takto mi to bylo objasněno a stejný názor jsem našla i v tom účetním a dańovém měsíčníku. Jen tlumočím jeho výklad...
Skusím vysvětlit nesmyslnost, ten výklad jsem nečetla .
Zajistím přepravu v červenci přes pana xx, který je bohužel čtvr. plátce a na nějakým papírování mu nesejde. Faktura za přepravu mi dojde v září (s datem ??). To se přece žádná cesta nekonala a pokud bych poslala odběrateli, který toto musí zahrnout do ceny zboží s tímto datem, tak mě asi pěkně požene.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.