Re: Pracovně právní vztahy
tento postup neodporuje ZP, ale silně poškozuje zam-ce, protože tento problém by šlo řešit jednoduše přechodem práv a povinností dle § 338 a násl. ZP, kdy by po splnění zákonných podmínek zam-ci přešli za sjednaných podmínek v původní PS k novému zam-teli a byly by jim zachováíny veškeré platné podmínky z původního PP. Pokud proběhne vše tak, jak píšete, tak se dostanou do pozice, že nedostanou žádné odstupné, nastoupí k novému zam-teli do Pp se zk.dobou a v té mohou být kdykoliv bez důvodu propuštěni.
Na místě zam-ce bych se tomu silně bránil.Další možnost by byla ukončit PP dohodou, ale z důvodu rušení dle § 52 a) rušení části zam-tele, s nárokem na odstupné, ale to asi stávající zam-tel nedopustí.
Ano to je dobrá připomínka.Okamžitě jsem kontaktovala novou firmu,bylo mi přislíbeno,že smlouva bude přepracována bez ZD,nezbývá než věřit,že slib dodrží.Co se týče dohody,ta je bohužel podepsána,ale s chybnou adresou zaměstnance,myslít,že je to důvod k neplatnosti?Též má být přepsána,nepodepisovat?
>
>Ano to je dobrá připomínka.Okamžitě jsem kontaktovala
>novou firmu,bylo mi přislíbeno,že smlouva bude
>přepracována bez ZD,nezbývá než věřit,že slib dodrží.Co se
>týče dohody,ta je bohužel podepsána,ale s chybnou
>adresou zaměstnance,myslít,že je to důvod k neplatnosti?
tak to bohužel není...v této věci měl být vznesen dotaz dříve, než se začaly podepisovat dohody.Teď, po jejich podepsání není asi nikdo, kdo by nového zam-tele donutil v některém případě podepsat novou PS, pokud se mu nebude chtít.
Též
>má být přepsána,nepodepisovat?
>>>
>>>>
>>>>Ano to je dobrá připomínka.Okamžitě jsem kontaktovala
>>>>novou firmu,bylo mi přislíbeno,že smlouva bude
>>>>přepracována bez ZD,nezbývá než věřit,že slib
>>>>dodrží.Co se
>>>>týče dohody,ta je bohužel podepsána,ale s chybnou
>>>>adresou zaměstnance,myslít,že je to důvod k
>>>>neplatnosti?
>>>
>>>tak to bohužel není...v této věci měl být vznesen
>>>dotaz dříve, než se začaly podepisovat dohody.Teď, po
>>>jejich podepsání není asi nikdo, kdo by nového
>>>zam-tele
>>>donutil v některém případě podepsat novou PS, pokud
>>>se
>>>mu nebude chtít.
>>>Též
>>>>má být přepsána,nepodepisovat?
>>Pozitivní je,že nový zaměstnavatel sám navrhl
>>vyhotovení nové smlouvy,je v jeho zájmu získat tyto
>>pracovníky,jde o vedoucí se zkušenostmi,které on
>>nemá.Tak
>>snad....
>Tak když je takhle ochotný, tak bych trvala na smlouvě
>bez ZD. Teď ji sice chce a třeba ani nemá špatné
>úmysly, ale během 3 měsíců se může situace změnit.
Máte pravdu,trváme na přepracování,mimochodem jsem ho upozornila na možnost,že si najdou jinou práci a právě ve ZD mu odejdou.
My jsme před deseti lety řešili podobnou situaci, převáděli jsme zaměstnance na jinou firmu a nešlo o právního nástupce. Kdo chtěl do nové firmy, ten podepsal dohodu a dostal novou smlouvu bez zkušební doby za stejných podmínek. Kdo nechtěl, dostal výpověď pro nadbytečnost s odstupným.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.