Vlákno názorů k dotazu Korupce - prosím od jana h - Re: Korupce - prosím http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/cast2h10d8.aspx§367-8jinak situaci nezávidím. Poctivost je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2011 10:25

jana h (neregistrovaný)

Re: Korupce - prosím
    http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/cast2h10d8.aspx
    §367-8

jinak situaci nezávidím. Poctivost je obdivuhodná vlastnost, ale asi bych hlavně zvažovala jaký by to na mě mělo dopad v případě oznámení. Zaleží kde děláte, pod kým děláte, kdo je zodpovědný za proplácení dokladů- za opodstatněnost výdajů, jaké budete mít zastání až na někoho ukážete prstem......

• 20. 9. 2011 10:35

účetní 17 (neregistrovaný)

Dobrý den, moc děkuji.
    Situace je to zapeklitá, nicméně jde o jednu osobu - ředitele :-(
    Jen on sám vede pokladnu a já už mám jistotu, že si padělal razítka a vystavoval doklady do pokladny. Jdu přímo proti hlavě organizace...ale z důvodu, že jakmile by přišla kontrola, mám strach, že by na mě ukázali prstem, že jsem to účtovala (a tuším, že účtuju falešné doklady) a zavřeli by mě. Mám 2 malé děti a nechci být v tom zamotaná.

• 20. 9. 2011 10:46

jana h (neregistrovaný)

takže jde vlastně o to, že si tímto způsobem ředitel získává hotovost sám pro sebe ? tak to je síla, ale bohužel si nemyslím, že je to něco neobvyklého. No sama se na základě okolností a poměrů ve firmě musíte rozhodnout co dál. Jsem ale přesvědčena, že by vám v budoucnu nikdo nedokázal, že ste si něčeho všimla , pokud to teda není nějak okaté a i kdyby bylo, tak ste si nevšimla .
    tak hodně štěstí v rozhodování :)

Dobrý den, moc děkuji.
    >Situace je to zapeklitá, nicméně jde o jednu osobu -
    >ředitele :-(
    >Jen on sám vede pokladnu a já už mám jistotu, že si
    >padělal razítka a vystavoval doklady do pokladny. Jdu
    >přímo proti hlavě organizace...ale z důvodu, že jakmile
    >by přišla kontrola, mám strach, že by na mě ukázali
    >prstem, že jsem to účtovala (a tuším, že účtuju falešné
    >doklady) a zavřeli by mě. Mám 2 malé děti a nechci být
    >v tom zamotaná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).