Re: Výpočet pro naši mzdovou
Jo já taky nechápu, proč musím za někoho zadávat takovéto otázky-ale mzdovou nedělám, tyto věci znám především zde z diskusí a vím proto,že bezprostředně po MD se D nekrátí, ale nejsem schopná ji na základě "nějakých diskusí" bohužel přesvědčit. Navíc diskuse nepročítá, protože ona přeci všechno ví a všechno zná a kamarádky to taky tak dělají. No comment. A děkuju za příspěvky.
je to smutné, když někdo nezná základy
jen doufám, že lékaři znají lidské tělo, aby operovali to, co mají a soudci znali správně §§, aby někdo nebyl odsouzený piodle §§, které třeba neplatí
vždyť je to to samé, jako když MÚ používá Zák. práce, který neplatí (dost často se s tím zde setkáváme) a nebo nezná zákony, kterými se má řídit
Nene, já jsem zaměstnanec firmy, který stále MÚ upozorňuje na evidentní chyby. A tady jsem si vymyslela jednoduchý fiktivní příklad s nadějí, že ji přesvědčím, což se nakonec podařilo. Ona stále tvrdila, že pokud někdo po MD hned čerpá D, tak ji musí krátit, protože pak ta zam-kyně bude přeci na RD a za tu se krátí. Furt kolem dokola, únavné, ale už jsem ji i s vaší pomocí přesvědčila.
No já to ještě upřesním. Není to vždycky tak, že se D čerpaná bezprostředně po MD nikdy nekrátí. Krátí se v případě, že v tom kal. roce je PŘED MD zameškaných 100 a více směn (v důsledku rodičovské, nemoci, ošetřovačky nebo nepl. volna). Např. od ledna do května bude na rodičovské, od června do prosince bude na MD. Pak se celoroční nárok krátit bude, pokud bylo v důsledku rodičovské zameškáno aspoň 100 směn.
OT:Re: Výpočet pro naši mzdovou
>>
>>>>>>tak to je fajn a třeba MÚ zjistila, že nějaký Zák.
>>>>>>práce existuje (takže to je také úspěch, třeba se
>>>>>>bude
>>>>>>sama pídit po dalších zákonech, které ke své práci
>>>>>>potřebuje)
>>>>>Bohužel nebude-co já jí už dala podkladů, podnětů i
>>>>>toto forum, nejdřív musím přijít na chybu, pak
>>>>>horečně
>>>>>shánět, půl roku přesvědčovat (viz dnešní dotaz) a
>>>>>pak
>>>>>si dá říct (pokud to nezapomene). Měla bych dostávat
>>>>>příplatky:)
?
>>>
>>>Nene, já jsem zaměstnanec firmy, který stále MÚ
>>>upozorňuje na evidentní chyby. A tady jsem si
>>>vymyslela
>>>jednoduchý fiktivní příklad s nadějí, že ji
>>>přesvědčím,
>>>což se nakonec podařilo. Ona stále tvrdila, že pokud
>>>někdo po MD hned čerpá D, tak ji musí krátit, protože
>>>pak
>>>ta zam-kyně bude přeci na RD a za tu se krátí. Furt
>>>kolem dokola, únavné, ale už jsem ji i s vaší pomocí
>>>přesvědčila.
>>
>>No já to ještě upřesním. Není to vždycky tak, že se D
>>čerpaná bezprostředně po MD nikdy nekrátí. Krátí se v
>>případě, že v tom kal. roce je PŘED MD zameškaných
>>100
>>a více směn (v důsledku rodičovské, nemoci,
>>ošetřovačky nebo nepl. volna). Např. od ledna do
>>května bude na
>>rodičovské, od června do prosince bude na MD. Pak se
>>celoroční nárok krátit bude, pokud bylo v důsledku
>>rodičovské zameškáno aspoň 100 směn.
>
>Ano děkuju, to je jasné. Proto jsem dala takový
>příklad, kde je evidentní, že v r. 2011 nic nezameškala a
>navíc "odpracovala" na MD potřebný počet směn pro vznik
>celoročního nároku.
Můžu se Dáňo zeptat, proč to takhle děláte? (pominu váš zájem, aby to zaměstnanec měl dobře)
Jste evidentně na jiné pracovní pozici. Zajímá mě to, protože si myslím, že vaši snahu asi nikdo neocení. Víte jak se to říká "za dobrotu na žebrotu"
Re: OT:Re: Výpočet pro naši mzdovou
Krom pomíjeného zájmu o zaměstnance je to zájem o firmu, a to ve všech oblastech. Ale s tím jsem se asi narodila, nesnáším nedůslednost, šlendrián a pod., takže raději se "míchám" i do věcí, do kterých bych nemusela, než se koukat, jak to někdo fláká a při ev. kontrole by dostal firmu do průšvihu. Samozřejmě že tato "úchylka" je nedoceněná a jednatel je spokojen, jak vše klape.
Re: OT:Re: nevyžádaná pomoc
Tak jen ještě tři perličky,které se mi podařilo zjistit a vysvětlit jí, že takhle teda ne-ale mám jich v rukávu spooustu.
1) Paní dala výpověď, odešla, za rok jsme ji vzali zpět a MÚ jí říkala,že jí zbývá ještě 10 dní staré dovolené.
2) Dokud jsem nevypátrala, tak se dovolená běžně proplácela,aniž by se čerpala.
3) Jsme nepřetržitý provoz-jednou na neděli připadnul svátek a lidi dostali jen příplatek za svátek se zdůvodněním od MÚ, že příplatek za svátek má přednost před přípl. za neděli. A bylo vymalováno a já řvala jak tur,ať mi okamžitě ukáže,který § to řeší. Mám pokračovat? Bohužel nejsem její nadřízená,ale přesto nejde se udržet.Naštěstí ví,že když už něco tvrdím,tak to bývá pravda,tak nakonec sklapne a jde to opravit.Ale je to o nervy. Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.