Vlákno názorů k dotazu Cestovní náhrady - začátečník od LALA - Re: Cestovní náhrady - začátečník Já vám neporadím, ale...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2011 14:27

LALA (neregistrovaný)

Re: Cestovní náhrady - začátečník
    Já vám neporadím, ale strašně doufám, že to tu někdo polopaticky vysvětlí od A-do Z. Mám to na stole také prvně, navíc doklady v cizí měně (Čína, Japonsko)...plavu v tom. Takže také prosím, prosím a děkuji za všechny názory!!

• 23. 9. 2011 15:08

jb (neregistrovaný)

děvčata - o cestovních náhradách jsou tuny článků
    Krácení stravného polopatě:
    Abych mohla krátit stravné, tak musím zaměstnanci před cestou oznámit. Nejlépe mít ve směrnici ( ke které je samozdřejmě přístup zaměstnance) zcela konkrétně napsáno co a o kolik budu krátit.
    Např. takto "Zaměstnanci, kterému je během tuzemské pracovní cesty poskytnuto jídlo,které má charakter snídaně, oběda, nebo večeře, na které zaměstnanec finančně nepřispívá, se stravné krátí o 30,-Kč za každé uvedené jídlo."
    Vyšlu zaměstnance na na několikadenní pracovní cestu, zaplatím mu hotel s polopenzí (daňový náklad) a jemu je zcela jasné , že až bude psát cesťák musí krátit nárok na stravné o 60kč (snídaně a večeře).
    Pošlu účetní na školení (6 hod v ceně oběd) ona dostane stravné ve výši 63 - 74 Kč mínus 30 kč (33-44kč). Pokud je však v ceně pouze "kafé - chlebík", tak má nárok na stravné plnné.

• 26. 9. 2011 9:47

vaniska (neregistrovaný)

Děkujuuu, snažím se prokousat vším. Jste moc hodná. Hezký den

• 23. 9. 2011 15:11

Simona.1 (neregistrovaný)

Dobrý den,

ano, stravné se krátí v případě, když zaměstnanci bylo na služební cestě poskytnuto jídlo. Příklad: Zaměstnanec vyjel na tuzemskou pracovní cestu, která trvala 15 hodin. Na této cestě mu nebylo poskytnuto žádné stravování. Dle zákoníku práce par.163 náleží tedy zaměstnanci stravné ve výši 95 - 114 Kč(rozhodná výše záleží na Vaší vnitřní směrnici).
    Pokud by zaměstnanci byl poskytnut na této cestě oběd, tak se stravné krátí o 35%. Tj. z 95 Kč je to 33 Kč. Tj. Zaměstnanci se vyplatí 62 Kč.

Pokud jel služebním vozidlem, tak vás žádné sazby zajímat nemusí, ty jsou jen pro použití soukromého vozidla.

Docela dobře je vše vysvětleno na podnikatel.cz.

S.
    S.

• 26. 9. 2011 9:45

vaniska (neregistrovaný)

Děkujuuuu, jste zlatý, pomaličku mi to začíná dávat smysl. Jdu študovat dál.

Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).