Vlákno názorů k dotazu Pracovní doba od pája - Re: Pracovní doba dvousměnný, nikoliv nepřetržitý

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2011 14:33

Iva5 (neregistrovaný)

Re: Pracovní doba
    Prosím Vás, jestliže je dvousměnný a týdenní max. průměrná doba je 38.75 hod. a stanovím si vyrovnávací období od 1.7. do 31.12. 25 týdnů, musí odpracovat za toto období 968,75 hod. Mně vychází při směnách 11,5 hod. nočních 1002 hodin. Ten rozdíl musí být zaplacený jako přesčas? A jak mám stanovit pokrátit týdenní prac. dobu 38,75 hodin na denní vrátné jak jsem rozepsala jejich pracovní dobu.Děkuji

• 29. 9. 2011 14:36

Iva5 (neregistrovaný)

Prosím Vás, jestliže je dvousměnný a týdenní max. průměrná doba je 38.75 hod. a stanovím si vyrovnávací období od 1.7. do 31.12. 25 týdnů, musí odpracovat za toto období 968,75 hod. Mně vychází při směnách 11,5 hod. nočních 1002 hodin. Ten rozdíl musí být zaplacený jako přesčas? A jak mám stanovit pokrátit týdenní prac. dobu 38,75 hodin na denní vrátné jak jsem rozepsala jejich pracovní dobu.Děkuji

• 29. 9. 2011 14:42

pája

>>>Dobrý den,
    >>>můžete mi prosím někdo poradit s pracovní dobou.
    >>>Máme vrátné, kteří jsou na pracovišti 7 dní v týdnu.
    >>>Jejich pracovní doba je následující: po - pá 12.00 -
    >>>19.00 a 19.00 - 7.00 hod. V sobotu a v neděli 7.00 -
    >>>12.30 a 12.30 - 19.00 a 19.00 - 7.00 hod. O jaký
    >>>provoz
    >>>se jedná? O dvousměnný nebo nepřetržitý ?
    >>>Děkuji za odpověď. Jsem z toho jelen.
    >>
    >>dvousměnný, nikoliv nepřetržitý
    >Prosím Vás, jestliže je dvousměnný a týdenní max.
    >průměrná doba je 38.75 hod. a stanovím si vyrovnávací
    >období od 1.7. do 31.12. 25 týdnů, musí odpracovat za toto
    >období 968,75 hod. Mně vychází při směnách 11,5 hod.
    >nočních 1002 hodin. Ten rozdíl musí být zaplacený jako
    >přesčas?
    ANO
    A jak mám stanovit pokrátit týdenní prac.
    >dobu 38,75 hodin na denní vrátné jak jsem rozepsala
    >jejich pracovní dobu.Děkuji
    asi jsem natvrdlý, ale nějak Vám nerozumím, to máte nějak rozděleno, noční vrátný a denní nebo co? ve dousměnném provozu budou mít všichni stejnou PD, pokud udělají něco navíc, tak přesčas a pokud by to bylo trvalým jevem, což není důvod k práci přesčas, tak doplníte jejich stav třeba o důch. na 1/2 úvazku.Kapku nechápu,asi tím vedrem.

• 29. 9. 2011 21:30

Iva5 (neregistrovaný)

Ano, máme je rozdělené, denní vrátní jsou invalidní důchodci, mají pokrácenou pracovní dobu a noční vrátní mají plnou pracovní dobu, tj. musí mít maximálně 38,75 týdně v průměru za vyrovnávací období. Nevím kolik musí mít průměrnou týdenní dobu denní vrátní, když chodí ve všední dny pouze odpolední směny a v sobotu a v neděli celý den. Děkuji a nezlobte se jsu z toho už úplně zmotaná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).