Re: odstupné
Pokud máte důvody pro okamžité zrušení pp dle § 55, tak mu odstupné nenáleží. Z diskuze ste asi pochopil(a), že formulovat to na papír, tak jak píšete, nelze. Možná ale , že vzniklo mnoho povyku pro nic. Obecně je bohužel pojem výpověď zažítý mezi laiky jako synonymum pro ukončení PP - takže se toho diskutéři možná zbytečně rozohněnně chytli. Možná máte vše papírově v pořádku.
Jinak opravdu nechápu vás všechny, co ste se do diskuze zapojili , tazatele zesměšnili a přitom neodpověděli. Někteří z vás jsou dle historie opravdu odbornící, o to víc mě mrzí takové reakce. Píšete, že nemáte čas na bláboly a pod, tak prostě nereagujte vůbec a hotovo :) Ve výsledku ste se jen skoro všichni vzájemně poplácali po ramenou,jak ste chytří a přitom odpověď žádná.
Dobrý den,
>náleží zaměstnanci odstupné, když dostal výpověd
>okamžitou za hrubé porušení pracovní kázně?
Milá dámo, tady nikdo nikoho neponižuje, ale pokud se ptá na základní věci
někdo, kdo se tím ž i v í , tak zůstává rozum stát. Oni ti poradci museli studiu
zákonů věnovat nejen řady hodin, ale i dnů, týdnů a měsíců a a někdo očekává, že se toto všechno dá předat jedinou větou, aniž by tazatel aspoň otevřel příslušný zákon, který je zde na liště. Ptá-li se personalistka na otázky ze zákoníku práce, tak to je síla.
Milý m.
z čeho usuzujete, že tento dotaz je od personalisty ??
"Dobrý den,
náleží zaměstnanci odstupné, když dostal výpověd okamžitou za hrubé porušení pracovní kázně? "
A jen tak mimochodem, nikdo nenutí odborníky, kteří v potu tváře celé měsíce studovali ..., aby své zkušenosti lehce a zadarmo předali dál. Otázka dobrovolnosti a chutě někomu pomoci . Ale obecně si myslím, že když má někdo chuť a hlavně čas se tady rozsáhle rozepisovat a přitom neodpovědět, tak by mohl mít i čas jednoduše odpovět nebo alepson odkázat na § apod.
>
>Milá dámo, tady nikdo nikoho neponižuje, ale pokud se
>ptá na základní věci
>někdo, kdo se tím ž i v í , tak zůstává rozum stát.
>Oni ti poradci museli studiu
>zákonů věnovat nejen řady hodin, ale i dnů, týdnů a
>měsíců a a někdo očekává, že se toto všechno dá předat
>jedinou větou, aniž by tazatel aspoň otevřel příslušný
>zákon, který je zde na liště. Ptá-li se personalistka
>na otázky ze zákoníku práce, tak to je síla.
>Milý m.
>z čeho usuzujete, že tento dotaz je od personalisty
>??
>
>"Dobrý den,
>náleží zaměstnanci odstupné, když dostal výpověd
>okamžitou za hrubé porušení pracovní kázně? "
>
>
>A jen tak mimochodem, nikdo nenutí odborníky, kteří v
>potu tváře celé měsíce studovali ..., aby své
>zkušenosti lehce a zadarmo předali dál. Otázka dobrovolnosti
>a chutě někomu pomoci . Ale obecně si myslím, že když
>má někdo chuť a hlavně čas se tady rozsáhle
>rozepisovat a přitom neodpovědět, tak by mohl mít i čas
>jednoduše odpovět nebo alepson odkázat na § apod.
Takže , podle vás, odpověď měla být jednoslabičná :
ne.
>
>
>
>
>>
>>
Nikoliv, jen mi vadí s jakým despektem a nadřazeností se tu někdy odpovídá. Nic víc nic míň. Opravdu z dotazu, který stál na počátku neplynulo, že se dotyčný personalistikou živí, takže taková smšť co následovala byla dle mě zbytečná.
No , co jsem chtěla, to jsem vyjádřila, škoda času to dál rozebírat.
Přeji hezký zbytek dne.
>Takže , podle vás, odpověď měla být jednoslabičná :
>
>ne.
>>
>>
>>
>>
>>>
>>Nikoliv, jen mi vadí s jakým despektem a nadřazeností
>>se tu někdy odpovídá. Nic víc nic míň. Opravdu z
>>dotazu, který stál na počátku neplynulo, že se
>>dotyčný
>>personalistikou živí, takže taková smšť co
>>následovala
>>byla dle mě zbytečná.
>>No , co jsem chtěla, to jsem vyjádřila, škoda času to
>>dál rozebírat.
>>Přeji hezký zbytek dne.
>
>Přesně tak......
Ono je mi spíš líto toho, koho vůbec může napadnout, že při porušování čehokoliv, by mohl ještě mít nárok na odstupné. Ať už to byl zaměstnanec nebo zaměstnavatel. I když pak to v naší republice tak vypadá.
>
>
taktak, když si přečtete původní dotaz tazatelky- personalistky a některé vybrané kvalifikované odpovědi odpovědi taky odborníků personalistů, tak rozhodně jde o ponižování a honění si trika, takové snůšky blbostí, které vytvoří tito odborníci, ohrožují jeich zam-tele a oni tady zesměšňují sami sebe. Když se navíc podíváte do pravidel diskuize výše, tak zjistíte, že tato diskuze není zvláštní školou pro blbé a neznalé, ale odbornou diskuzí na různá témata, která je třeba dotáhnout, dovysvětlit a pod. Ptá-li se chudák zam-nec na řešení problému, lze ledacos tolerovat, není to žádný odborník, musí se živit rukama. Ptá-li se ale osoba, která řeší ve firmě existenční záležitosti právě těch zaměstnaců, kteří i na ni vydělávají a ptá-li se tak, jak se zde poslední dobou opakuje, pak nejde o opdborné posouzení nebo radu, ale o šok z toho, že někdo dokáže vyplodit takové hovadiny a ještě se kolem toho někteří dusí..
Prostě, aby se bál někdo těch odborníků zeptat. Já jsem si ale nemohla dovolit ležet doma v knihách, nechtěla jsem bydlet pod mostem, tak se učím při práci. Skočila jsem do práce možná spíš po nohách než hlavou, ale učím se a když něco nevím, přiznám to. Nemusíte nás neodborníky ale ponižovat. Všechno se dá napsat slušně a poprosím odborníky, aby příště odpovídali na otázky raději pouze ano, ne a § ... právě tohle bylo cílem otázky. Možná by se i Ti neodborníci něco přiučili, protože chytrý od narození je možná akorát tak bůh a možná, kdyby namísto výsměchu odpověděli odborníci na dotaz tazatele, nemuseli by odpovídat Ti neodborníci, kterým bylo líto, že tazatele tak sekýrujete a vlastně neodpovíte.
Na toto reaguji. Pokud máte pocit, že jste si nemohla dovolit ležet v knihách, pak je to vaše věc.
Já jsem to, co znám vyseděla u knih,a školení se dvěma malými dětmi, náročnou prací, kterou mi nikdo neodpustil. A moc jsem chtěla a zvládla jsem to.
A to, že řada z nás odpovídá zdarma, s odbornou erudicí neznamená, že tazatel se nemusí snažit a dostane to až pod nos.
Každý z nás, kdo tu odpovídá vynaložil nemalé úsilí a prostředky, aby byl tak znalý.
A i přes to zadarmo a ve svém volném čase odpovídáme na dotazy.
No tak ať si tazatelka vezme pětilitr a hupky k právníkoví
A ten ji jistě odpoví na ty bláboly rozdílně od zdejších
"napovídatelů". Potom ať si odpověď právníka nebo
právníka1 porovná s odpověďmi zdejších odborníků.
PS. Doufám že jsem zdejčí právníky nikterak neurazil.
>>
>>
>>>>
>>>>Ano, také s Vámi souhlasím. Po přečtení tohoto vlákna
>>>>začínám mít pocit, že se tady poslední dobou jen
>>>>ponižují tazatelé, kritizují odpovídající a pár
>>>>znalých
>>>>jedinců si tady honí triko. Promiňte, ale je to můj
>>>>názor
>>>>- a takto to na mě poslední dobou působí.
>>>
>>>Konečně to někdo správně pojmenoval :-)
>>
>>
>>taktak, když si přečtete původní dotaz tazatelky-
>>personalistky a některé vybrané kvalifikované
>>odpovědi
>>odpovědi taky odborníků personalistů, tak rozhodně jde
>>o
>>ponižování a honění si trika, takové snůšky blbostí,
>>které vytvoří tito odborníci, ohrožují jeich zam-tele
>>a
>>oni tady zesměšňují sami sebe. Když se navíc podíváte
>>do pravidel diskuize výše, tak zjistíte, že tato
>>diskuze není zvláštní školou pro blbé a neznalé, ale
>>odbornou diskuzí na různá témata, která je třeba
>>dotáhnout,
>>dovysvětlit a pod. Ptá-li se chudák zam-nec na řešení
>>problému, lze ledacos tolerovat, není to žádný
>>odborník, musí se živit rukama. Ptá-li se ale osoba,
>>která
>>řeší ve firmě existenční záležitosti právě těch
>>zaměstnaců, kteří i na ni vydělávají a ptá-li se tak,
>>jak se
>>zde poslední dobou opakuje, pak nejde o opdborné
>>posouzení nebo radu, ale o šok z toho, že někdo
>>dokáže
>>vyplodit takové hovadiny a ještě se kolem toho
>>někteří
>>dusí..
>
>Tímto se všem omlouvám, že jsem si dovolila vstoupit
>do vaší odborné diskuse...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.