Re: záloha bez DPH?
1) nemuzete si uplatnit az z celkove fa jak tu nekdo psal. tam budete mit dph ze zalohy odectene a dph bude jenom z doplatku. takze na dph ze zalohy nebudete mit danovy doklad, ani tam treba nemusi byt vycislene a tak nemuzete narokovat
2) vyzadejte si danovy doklad k vami zaplacene zaloze. jinou variantu nemate. muze se vam stat, ze to z nich budete tahat mesice, ale bez toho dokladu se k dph nedostanete.
3) to jestli dodavatel vede danovou evidenci ci ucetnictvi se da odhadnout a jinak ano. musite si to zjistit. ;o) vice mene to zjistite tak, ze vam to rekne, kdyz po nem budete pozadovat danovy doklad na prijatou platbu a nebo to zjistite az pri zaverecne fa, kde budete mit cele dph a odectenou zalohu od konecne ceny k doplatku.
Re: záloha bez DPH?
Mám podobný problém, v jednom měsíci jsem zaplatila zálohu, v druhém jsem dostala rovnou konečnou fakturu (od plátce), kde je záloha odečtena bez DPH, takže si DPH nárokuji dle této konečné faktury v plné výši. Pochopila jsem dobře, že na mé straně je takto vše v pořádku? Když se mi to sejde v jednom měsíci, tak to neřeším, ale teď jsem znejistila :c)
Předem děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.