Re: Prosím zkušené ohledně DPH
Každý daňový poradce mi na to říká něco jiného.... Mám jednoho i v rodině, ale ohledně přefakturace se názory liší. V minulém zaměstnání byla přefakturace naprosto běžná a dodržovalo se, že DPH muselo být ve stejném měsíci jak nárokované, tak odvedené - prošlo to i auditem od PWC. Nedokážu si v praxi představit, kolik by bylo dodatečných přiznání ohledně přefakturace.
N.
Re: Prosím zkušené ohledně DPH
Zdravím JanoN..:),
máte pravdu, že to stihnu, ale jde mi o princip...
Myslím, že u společnosti, která přefakturovává ve větší míře, tak by se stal stálý dlužník vůči státu. Např: Faktura bude vystave 15. dne následujícího měsíce (15.10.20.11 s DUZP 30.09.2010), než společnost pošle fakturu, tak to nějaký den trvá např. 3 dny a následně přijde faktura poštou po 2-3 dnech, což je např 22. v měsici a než dorazí do účtárny, tak je po řádném termínu. Já tedy vystavím fakturu s DUZP 09/2011 a udělám dodatečné a budu platit pravidelně penále, když se toto bude dít a v praxi se to i děje. Jestliže se jedná o větší obnos, tak penále bude velmi zajímavé. V tomto případě se z firmy stává věčný plátce penále.
N.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.