Vlákno názorů k dotazu Provize - účet 518 nebo 568 od jb - Re: provize - účet 518 nebo 568 Obchodování s...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2011 8:06

jb (neregistrovaný)

Re: provize - účet 518 nebo 568
    Obchodování s cenými papiry neznám, ale zkusím upozornit na
    Vyhlášku 500/2002 §48,
    Reaguji spíše na ten nákup bytu, tam to vidím na 04
    "při nákupu bytu - kde byla
    provize realitní kanceláři jsem provizi dala na 518 "
    §47/1/a

• 14. 10. 2011 9:37

Gábina (neregistrovaný)

Dobrý den, moc děkuji za odpověď, jste hodná. Jsem ráda, že toto mám dobře :). ... po tamtom se budu pídit dál a třeba se najde někdo, kdo bude znát odpověď. Vám hezký den. Gábina

• 14. 10. 2011 10:13

jb (neregistrovaný)

Já si právě nemyslím, že provizi k nákupu bytu máte dobře, proto jsem reagovala

"§ 47 Způsoby oceňování dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a vymezení nákladů s jeho pořízením souvisejících
    (1) Součástí ocenění dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a technického zhodnocení s ohledem na povahu pořizovaného majetku a způsob jeho pořízení do doby stanovené v § 6 odst. 8 nebo v § 7 odst. 11 je cena, za kterou byl majetek pořízen a zejména náklady na

a) přípravu a zabezpečení pořizovaného majetku, zejména odměny za poradenské služby a zprostředkování, správní poplatky, platby za poskytnuté záruky a otevření akreditivu, expertízy, patentové rešerše a předprojektové přípravné práce,"

• 14. 10. 2011 10:28

Gábina (neregistrovaný)

Jo takhle - já jsem si to špatně přečetla, omlouvám se - nicméně jsem se přímo na toto ptala daňové a účetní poradkyni, zda to mám dát přímo do ceny bytu - pořizovací náklady, ale bylo mi řečeno, že ne....že to mám dát na 518 .....tak jsem to ani nijak víc neřešila - jenom mě zmátla provize u toho nákup CP - že se účtuje jinak..tak teď jsem zmatená jak lesní včela :-/ ....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).