Vlákno názorů k dotazu Vývoz zboží třetí země-kurz? od Ala 83 - Re: Vývoz zboží třetí země-kurz? správné je dle par.66,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2011 14:07

Ala 83 (neregistrovaný)

Re: Vývoz zboží třetí země-kurz?
    správné je dle par.66, pouzít statistickou hodnotu, zrejme by jste meli ziskat od celnika. správně kdyz vyvázíte přideli celni urad "MNR"číslo, pod kterym se na strankach zrejme celní spravy sleduje kdy skutečne došlo k vyvozu (při prechodu hranic by mel celnik dat do systemu-ukončení) v ten okamzik vy by jste mela uvest do DPH přiznani. zkuste kontaktovat ty celniky co vam to vyclivali, a ziskat od nich tu statis.hodnotu co eviduji k tomu vyvozu.

• 17. 10. 2011 14:34

Jana N. (neregistrovaný)

§ 66 je ok, text Při dodání zboží - do třetí země - to nahrazuje
    slovo vývoz.
    buď je dodání do eu, nebo dodání do třetí země = vývoz.
    já bych uvedla fakturovanou částku x váš kurz do ř. 22

• 17. 10. 2011 15:15

gábi (neregistrovaný)

...to jste mě potěšila, celý odpoledne tady studuju informace a už jsem z toho trochu rozhozená. Taky jsem někde objevila, že mělo být vyplněno celní prohlášení a celní úřad pak posílá info kdy zboží vystoupilo z území EU, na stránkách celní správy jsem našla tabulku a podle MRN jsem našla, že zahájení výstupu ještě nebylo zahájeno, ale my už od obchodního partnera víme, že zboží obdržel, takže jste mě před zhroucením zachránila úplně obyčejnou informací, jaký kurz zadat. díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).