Re: Stačí výplatnice místo potvrz.na dan
>Dobrý den,
>
>před rokem jsem dělala pouhých 15 dnů u zaměstnavatele
>od 1.1. do 15.1.2011. Ne jen,že mi nedal mzdu, ale
>také mi nedal potvrzení na daň z příjmů. Znamená to tedy,
>že si jí kvůli němu nemohu uplatnit? nemůžu to z něho
>dostat a ani nedostanu. Stačila by výplatnice?
>
>Děkuji za odpověď.
Bohužel to Vám stačit nebude, pro zúčtování u zaměstnavatele určitě ne. Kdybyste si dělala přiznání, tak nevím, zda by to stačilo FÚ, spíš ne. Na potvrzení o zdanitelných příjmech totiž je nejen vypsaná zúčtovaná mzda, pojištění zaměstnavatele a sražená daň, ale také zda bylo vše vyplaceno do 31.1. následujícího roku. Pokud ne nebo jen zčásti, tak to potvrzení pak vypadá jinak a nelze celý základ daně nebo část základu a celou sraženou daň nebo její část použít.
>
>>Dobrý den,
>>
>>před rokem jsem dělala pouhých 15 dnů u
>>zaměstnavatele
>>od 1.1. do 15.1.2011. Ne jen,že mi nedal mzdu, ale
>>také mi nedal potvrzení na daň z příjmů. Znamená to
>>tedy,
>>že si jí kvůli němu nemohu uplatnit? nemůžu to z něho
>>dostat a ani nedostanu. Stačila by výplatnice?
>>
>>Děkuji za odpověď.
>
>Bohužel to Vám stačit nebude, pro zúčtování u
>zaměstnavatele určitě ne. Kdybyste si dělala přiznání, tak
>nevím, zda by to stačilo FÚ, spíš ne. Na potvrzení o
>zdanitelných příjmech totiž je nejen vypsaná zúčtovaná
>mzda, pojištění zaměstnavatele a sražená daň, ale také
>zda bylo vše vyplaceno do 31.1. následujícího roku.
>Pokud ne nebo jen zčásti, tak to potvrzení pak vypadá
>jinak a nelze celý základ daně nebo část základu a celou
>sraženou daň nebo její část použít.
děkuji moc za odpověď ..já se klidně vzdám těch 15ti dnů, ale nevím, zda můžu. Myslela jsem, že se musí doložit vše za celý rok.
Nevíte jak to tedy je? On mi tu mzdu nevyplatil a na 100% nevyplatí.
>>
FÚ nebo zaměstnavatel (pokud vám bude dělat roční zúčtování daní) bude potřebovat potvrzení o zdanitelných příjmech. Musíte požádat onoho zaměstnavatele, aby vám toto potvrzení vystavil. Pokud jí nevyplatí do 31.1., měla by tam být zúčtovaná částka rozdílná od té vyplacené.
POdejte si sama DP. Rozhodně nemůžete žádat u zaměstnavatele
o RZ( ale to vy víte, protože nemáte doložený celý rok).
Pro FÚ si myslím, že postačí Vaše čestné prohlášení o tom, že jste žádné příjmy v těch 15 dnech neobdržela. POkud ovšem vyčerpáte všechny zákonné možnosti - a to je písemná výzva o vystavení Potvrzení a stížnost. Nelze-li doložit potvrzení od zaměstnavatele např. z důvodu,že zanikl nebo Vám nevystavil potřebný doklad, obraťte se na FÚ.
napsala jste, že jste tam dělala v lednu 2011. Ve skutečnosti, pokud vám mzdu nevyplatil, vám ještě teď němůže vydat potvrzení o zd.příjmech, protože tam nemůže napsat, že vám je vyplatil, když je nevyplatil , ani nemůže napsat, že je do 31.1.2012 nevyplatil, když by je klidně ještě mohl vyplatit. Takže dle mého názoru toto řešíte příliš brzy. měla byste řešit až po 31.1.2012, teď s tím podle mého nic neudělá ani FÚ ani nikdo jiný.
Já ale na 100% vím, že mi ji nevyplatí a lepší přeci řešit dříve, než později.. samozřejmě hned nepoběžím na FÚ, ale až po novém roce:) a Vám moc moc děkuji za rady!takže když mi ji nevyplatil a jistě nevyplatí zkusím se nějak dohodnout s FÚ co je třeba..děkuji
ylo vše vyplaceno do 31.1. následujícího roku.
>>>>>Pokud ne nebo jen zčásti, tak to potvrzení pak vypadá
>>>>>jinak a nelze celý základ daně nebo část základu a
>>>>>celou
>>>>>sraženou daň nebo její část použít.
>>>>
>>>>děkuji moc za odpověď ..já se klidně vzdám těch 15ti
>>>>dnů, ale nevím, zda můžu. Myslela jsem, že se musí
>>>>doložit vše za celý rok.
>>>>Nevíte jak to tedy je? On mi tu mzdu nevyplatil a na
>>>>100% nevyplatí.
>>>>>>
>>>
>>>
>>>POdejte si sama DP. Rozhodně nemůžete žádat u
>>>zaměstnavatele
>>>o RZ( ale to vy víte, protože nemáte doložený celý
>>>rok).
>>>Pro FÚ si myslím, že postačí Vaše čestné prohlášení o
>>>tom, že jste žádné příjmy v těch 15 dnech neobdržela.
>>>
>>>POkud ovšem vyčerpáte všechny zákonné možnosti - a to
>>>je písemná výzva o vystavení Potvrzení a stížnost.
>>>Nelze-li doložit potvrzení od zaměstnavatele např. z
>>>důvodu,že zanikl nebo Vám nevystavil potřebný doklad,
>>>obraťte se na FÚ.
>>
>>děkuju moc:) právě, že si chci požádat sama..já jsem
>>psala na inspektorá práce, žádala jsem si na
>>pracovním
>>úřadě i jsem mu psala dopis, který se mi vrátil!
>>děkuji obrátím se na finanční úřad
>napsala jste, že jste tam dělala v lednu 2011. Ve
>skutečnosti, pokud vám mzdu nevyplatil, vám ještě teď
>němůže vydat potvrzení o zd.příjmech, protože tam nemůže
>napsat, že vám je vyplatil, když je nevyplatil , ani
>nemůže napsat, že je do 31.1.2012 nevyplatil, když by je
>klidně ještě mohl vyplatit. Takže dle mého názoru toto
>řešíte příliš brzy. měla byste řešit až po 31.1.2012,
>teď s tím podle mého nic neudělá ani FÚ ani nikdo
>jiný.
Myslím si totéž. Teď může vydat potvrzení jen pokud je všechno vyplaceno, protože to už je jisté. Dokud není všechno vyplaceno, tak se musí počkat do 31.1.2012. Ale pokud do té doby nedoplatí, ani Vám na Vaši písemnou žádost potvrzení nedá (zasílat poštou ho ale nemusí), tak postupujte tak, jak Vám radí paní JiřinaH.
děkuji, já raději ještě pošlu jeden dopis, ač vím, že se samozřejmě vrátí, protože on už na té adrese ani není a ani nevím, kde bych ho hledala..Takže po 31.12.2012 se poradím na FÚ..moc jste mi pomohly, vůbec jsem nevěděla jak na to. Samozřejmě bych nejraději ještě dostala tu výplatu:( je to hodně peněz..ale to už není šance a soudit se to se mi nechce, hlavně vím, že má takových dluhů, že to ani nemá smysl
Dle mého názoru nemá smysl nyní něco posílat.
Po 31.1.2012 pošlete doporučený dopis (s dodejkou) s žádostí o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech za 01/2011 podle § 38j, odstavec 3 zákona o daních z příjmů. Pokud zaměstnavatel potvrzení nevystaví (resp.se dopis vrátí zpět), tak podejte stížnost na jeho místně příslušný finanční úřad (podle sídla společnosti).
Sice mimo mísu, ale - nahlásil Vás jako zaměstnance na zdravotní pojišťovnu a na správu sociálního zabezpečení?
Dobře děkuji, vše si někam zapíšu, abych po novém roce netápala:) Ano to jsem hlídala, aby mě nahlásil, ale není to zaplacené! bohužel dnes je to asi normální, jelikož jak jsem ted v novém zaměstnání, tak za mě ještě nezaplatili zdravotní, sociální a na výplatu čekám už týden a ticho po pěšině.Dělám admin. pracovnici. Nechápu dnešní drzost zaměstnavatelů. Z člověka by sedřeli kůži a když příjde výplatní den, tak je ticho. :(
a také bych Vám radila, abyste si napsala o informativní osobní list důchod. poj., abyste věděla, zda máte všechny doby zaměstnání podložené pro důchod
informace najdete např. na:
http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/informativni-osobni-list-duchodoveho-pojisteni.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.