Vlákno názorů k dotazu Faktura v Eurech - Slovensko od Lenka H. - Re: Faktura v Eurech - Slovensko Dobrý den,já vždy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2011 11:07

Lenka H. (neregistrovaný)

Re: Faktura v Eurech - Slovensko
    Dobrý den,
    já vždy navedu i zálohovou fakturu do Fakturace-Přijaté záloh.faktury-záznam-Cizí měna (s DZP dle datumu vystavení dané faktury - nebo dle Vašich vnitřních předpisů)
    Pak ji uhradím
    tím mi vznikne v bance zaúčt. 314 / 221
    Až přijde faktura (konečná) s nulou, tak ji navedu do Přijatých faktur, do položek faktury navedu jak položku daného materiálu (služby), tak i pak přes Záznam - Záloh.faktury - vyberu tam danou záloh.fakturu (automat.s mínusem), čili mám výslednou částku nula.
    Kurzový rozdíl mi vyplyne pak vždy z 314 - z rozdílu mezi částkou navedenou u Přijaté záloh.faktury (kurz ČNB k datu vystavení faktury) a datem uhrazení (kurzem dle Vašich předpisů - buďto skutečným kurzem úhrady nebo kurzem ČNB).
    Takto mi to předala zase má předchůdkyně, i daňový poradce říkal, že to děláme dobře.
    Ale jinak opravdu záleží na Vašich vnitřních směrnicích.
    S pozdravem, Lenka H.

• 20. 10. 2011 11:25

Alu (neregistrovaný)

Re: Faktura v Eurech - Slovensko
    Děkuji, já si myslela, že by to mělo být tak. Vedu jednoduché účetnictví, takže teď mi ještě vyvstvá otázka jak to tam bude s kurzovým rozdílem. Kurz přepočítám ke dni vystavení faktur?
    Přes ten záznam jsem tam cizí měnu nenašla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).