Re: Nemoc ve výpovědní lhůtě
ještě nejsem tak zdatná, ale není možné, že když zaměstnanec schválí nyní že netrvá na prodloužení výpovědní doby a tedy mu pracovní poměr skončí k 31.10.2011, dostane odstupné a nebude se vyplácetet 21 náhrada nemoc, ale jen do toho 31.10.2011? Toto s námi řešil právník z úřadu práce
Tak to má smůlu, protože má neschopenku a ta mu prodlužuje dobu ukončení PP. Jedině, že by si ji nenechal vystavit (ale to by byl škodný protože o odstupné stejně nepřijde).
Anebo si ji nechal až od 1.11. a to by zase přišel o náhradu mzdy od soc. by dostal až nemocenskou od22 dne.
Asi tomu nerozumím, můžete mi to vysvětlit polopatě? Já žiji v domění, že pokud nastane tahle situace a zaměstnanec trvá na ukončení PP, tak ho prostě ukončím..nebo ne? a on dostane nemocenskou od 22. dne. nebo potom tedy v tomto případě ochranná lhůta neběží? Teď jsem se asi zamotala :)
Tak si myslím, že do toho jsem zamotaná já.
koukám do zp na §53 a dle toho máte Lenko21 pravdu. Do běhu výp.doby se nezapočítává ochranná doba, ledaže zam-nec sdělí zam-teli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
Oznámí-li to, skončí prac.poměr uplynutím řádné výp.doby (tj toho 31.10.) jako by nebyl její běh zastaven během ochranné doby. Takže není skončení PP po ukončení PN jak jsem si původně myslela.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.