Re: Faktura z EU v EUR i Kč
dovolim si souhlasit s odpovidajici. nehledejte v tom revers charge. je to hloupost zamestnance a tomu bych to strhnul, ze mam sluzbu o dph drazsi a nemohu si narokovat.
vy dale ale cele vcetne jejich dph do nakladu a tim operace konci. zadne dph.
vemte to z druhe strany kdyz se vam to nelibi. podate souhrnne hlaseni s jejich dic. naaaaahodou to nekoho bude zajimat na FU a bude chtit parovat s protistranou kde ale zadne souhrnne hlaseni neuvidi, protoze oni nemaji vase dic a prodali vam to s dph, tak nemaji duvod neco takoveho delat.
smirte se s tim, ze to mate o dph drazsi, pokud chcete tak bych si dph vzal ze mzdy zamestnance nebo mu udelal tytyty a tim to konci.
prosim, tak mi vysvetlete parag. 24 odst. 1 s odkazem na parag. 108 odst. 1b. Tam přeci není napsané, že pokud je doklad s dph tak toto ustanovení neplatí... Vy když přijmete službu vč. jejich DPH tak nedelate RS ? Do souhrnného hlášení se přeci přijatá služba neuvádí, ne ? nebo už jsem uplně mimo ?
Máte pravdu, souhrnné hlášení se podává, pokud poskytujete službu Vy.
Ale, zkuste se podívat sem:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=860535
K §§ - tyto řeší případy, kdy zná dodavatel Vaše DIČ a fakturuje Vám jako plátci DPH (osobě povinné k dani), ale ve Vašem případě byla faktura de facto vystavena na Vašeho zaměstnance=běžného občana. Proto celé do nákladů a mimo přiznání.
no ja nejak chapu i pohled, ze mimo, když už jednou bylo vlastně dph odvedene, ale tim ,ze v zakone nikde neni rozliseni pro to kdyz se udela chybne s dph nebo spravne, tak si stale nejsem jista. Hodim pristi tyden dotaz na dan. poradce a pak pripadne napisu co mi na to řekl... Diky ale vsem za ochotu řešit ... jen mi jeste prosim řekněte, kdyby to byla tedy fa vystavena bez dph , psravne. udelam RS a ted z jake castky by jste delali ? z te co je uvedena v kc nebo by jste prepocitavali EUR ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.