Re: Insolvence zaměstnance
>>>>Dobrý den,
>>>>máme zaměstnance,kterému bylo soudem schváleno
>>>>"oddlužení plněním splátkového kalendáře".Číslo účtu
>>>>insolvenčního správce mám,první splátku jsem
>>>>poslala.Jelikož
>>>>měl zaměstnanec nařízenu exekuci srážkami ze mzdy
>>>>před
>>>>podánín žádosti o insolvenci,srážky na exekuci jsem
>>>>srážela,ale jenom deponovala.Teď nevím,co s těma
>>>>deponovanýma splátkama?Insolvenční správce se mi k
>>>>tomuto
>>>>nechce vyjádřit.Nemáte někdo zkušenosti?Děkuji.
>>>
>>>taky je máme deponované a jak mi bylo řečeno můžou
>>>zůstat deponované i několik let, srážíme a odesíláme
>>>pouze srážky na insolvenci.
>>Z jakého důvodu je mám tady držet?Komu je vyplatím za
>>několik let,když už bude mít zaměstnanec vše
>>splacené?
>
>
>Ono se totiž může stát, že insolvence se během 5 let
>zruší, když třeba zaměstnanec dlouhodobě onemocní a nebude z čeho strhávat a pak mu naběhnou zpět
>exekuce, které měl před insolvencí. Už se nám to stalo.
V usnesení od soudu se píše:"právní mocí tohoto rozhodnutí se ruší omezení dispozičních oprávnění dlužníka,ke kterým došlo PŘED jeho vydáním v dosavadním průběhu insolvenčního řízení ze zákona nebo rozhodnutím insolvenčního soudu.od schválení oddlužení dlužník....."-moc tomu nerozumím,ale nemyslí se tím,že zadržené peníze mám vyplatit dlužníkovi a on si s nimi naloží dle rozhodnutí o splátkách?
Dobrý den, toto jsem řešila nedávno. Prováděla jsem srážky na základě exekuce a srážky stále deponovala. Paní požádala o oddlužení a já to zjistila pozdě (asi po 2 měsících). Nevěděla jsem co s tím, a tak jsem požádala krajský soud o rozhodnutí. Musela jsem jí vrátit vše, co jsem jí do té doby srazila. J.
Děkuji za Vaši zprávu.
Také jsem požádala soudce o vyjádření,ale ten mě odkázal na insolvenčního správce,že se máme domluvit spolu.Správce mi neodpovídá a když mi vezme náhodou telefon,tak mě nejdříve upozorní,že to mám zkrátit!! a potom mě odkáže na soudce.Přitom mi soudce doporučil jeho emailovou adresu,ale bohužel žádná odpověď.Zaměstnanec samozřejmě peníze chce vyplatit,ale já pořád tápu a nevím ,jestli můžu vyplatit.....
Dobrý den, teprve dnes jsem narazila na vaši poslední zprávu. Já jsem požádala přímo krajský soud dopisem o rozhodnutí jak se v takovémto případě zachovat a jak s těmito penězi naložit. Můj dopis byl vyvěšen jako žádost u dotyčné v insolv. rejstříku a odpověď od soudkyně tam byla vyvěšena také - jako přípis a přišla nám i do datové schránky. Na základě toho jsem deponované srážky vyplatila zaměstnci. Na insolv. správce mne neodkazovali.
Snad vám to ještě pomůže. J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.