Re: Režim přenesené daňové povinnosti
Máte povinost vysrtavit DD do 15 dnů od uskutečnění zdanitelnéhpo plnění, takže klidně tak, jak píšete. Hlavně pošlete pak s daňovým přiznáním další tiskopis, ve kterém uvedete co jste prodala jako odpad, kolik toho bylo, kód tohoto odpadu a cenu :-))) Dělala jsem to teď poprvé jak z pozice dodavatele, tak z pozice odběratele a opravdu mě to pěkně štvalo:-)) Plno položek a plno práce navíc. Hezký večer.
A už jste si představili příští rok, kdy bude platit § 92e ZDPH - u stavebních a montážních prací? Já jsem si vyjela ty číselné kody klasifikace produkce CZ-CPA 41-43, kromě stavebních prací tam patří snad všichni řemeslníci, takže to budeme mít s nima trochu práce je ohlídat a té práce navíc... Pořád jsem nějak nepochopila ten správný význam a jak to bude vypadat v důsledku u nás...
Pravda, měrné jednotky... A ještě si představte, když budeme např. st.práce fakturovat pořád plátci - tedy bez daně a nárokovat si budu všechen materiál, tak bude pořád nadměrný odpočet? (pominu subdodávky, tam to zdaním a zase nárokuju, takže DPH nic). Asi v praxi nereálný příklad, ale teoreticky možné. Nerozumím...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.