Re: stravenky
Už jsem to vše pročetla. Mám stravenky 50 Kč. Při nákupu stravenek zaúčtuju fakturu 213/321 Úhradu zaměstnancem 45% 22,5 Kč/ks zaúčtuju 211/213 Nevím jak to dostat do nákladů a jak vyrovnat 213. ???
Zbytek nesmí přesáhnout 55%, tedy 27,50 a je to pro Vás daňový náklad, účtujete 527/213 a tím vyrovnáte i účet cenin. To vše, pokud nejste plátci DPH.
Moc děkuji, udělám přes interní doklad. Plátci jsme, ale tam mám DPH jen u provize a tu dávám danově na 518 a DPH si nárokuji. Je to tak v pořádku a vše? nebo mi ještě něco uniklo?
Ještě dotaz, stravenky dávám dopředu, vždy podle pracovních dní, ve směrnici mám uvedeno bez státních svátků. Jak to udělám když měl někdo dovolenou nebo nemoc? to odečítám zpětně? tz. dám stravenky na listopad a odečtu od nich neodpracované dny z října?
Ano, to je běžná praxe, důležité je, aby za rok činil Váš příspěvek na všechny obědy pouze těch 55%, takže pozor v prpsinci. A ještě jeden dodatek, provize za nakoupené stravenky je součástí ceny stravenky...viz pokyn D300, takže 55% z celkové ceny...
dobrý den, mám dotaz ke stravenkám. k poslednímu prosinci 2011 ve firmě končím, 15.12 nastupuji na dovolenou. Je možné se se šéfem nějak domluvit, že by mi stravenky na prosinec už nevyplácel nebo mi je musí dát? Děkuji za odpověĎ
je mi jasné, že je to pro mě výhodnější, ale po mě nastupuje nový člověk a já mu to nechci zbytečně komplikovat, už tak bude mít dost svého.. jen mě napadlo, jestli to tak vůbec lze.