Re: nařízení dovolené při ukončení PP
co jste mu napsali? "Výpověď dohodou"? To jste mu předali nebo od něho nechali podepsat? Co vlastně má? Výpověď nebo dohodu?
Dá se na tento případ použít § 69?
Podle dotazů, které zde v poslední době jsou, je vidět, že je stále populární dávat "výpověď dohodou". A mě by zajímalo, jak by to v praxi kdo řešil.
Př.: Zam-ec předá někomu odpovědnému ve firmě "výpověď dohodou". Nechá si ji potvrdit. Takže má potvrzený papír v ruce a pak se někde dopídí, že "výpověď dohodou" vneexistuje. Jak se má tedy zachovat? Třeba i zam-tel po převzetí této "výpovědi dohodou" zde na diskusi zjistí, že nic takového není možné. Jak se má zachovat? Má ukončit dohodou nebo běží 2 měs. výp. lhůta nebo jak byste to kdo řešil?
ano, s dětmi to možná působilo mile, ale pak to jde s nimi celým životem, dívají se např. na seriál a tam dostávají "lekci" nejen ze Zák. práce
proto raději na seriály nekoukat, ale když ono to není nikde lepší, zprávy v TV, rozhlase jsou samý "horor" (reformy, krize apod.) - to už se týká lidí samotných a o to je to horší
no, ona to opravdu katastrofa může být, proto se ptám, jak by se to v praxi řešilo - jak by to řešil příp. soud (nebo už někdy řešil soud- s jakým výsledkem)?
Pokud by zam-ec převzal třeba ten den potvrzení o zaměstnání po "výpovědi dohodou", kde je jasný den uk. PP, tak vlastně souhlasil s dohodou (to je můj názor), co když ale potvrzení o zaměstnání nepřevezme? Pak běží výp. lhůta nebo je to jako by se nic nepředalo, protože to, co bylo předáno, je nesmysl? Fakt nevím, jak bych to měla v praxi řešit.
Netušila jsem, že rozpoutám takovou vášnivou diskuzi...
Nemohla jsem reagovat hned, neměla jsem příslušné papíry u sebe. Zaměstnance podepsal dohodu dle §49 z důvodu §52e s tím, že PP končí za 2 měsíce od sepsání dohody. Šlo mi o to, že v těch 2 měsících, kdy mu nemohli přidělovat práci (a napsali mu, že mu budou vyplácet 100% náhradu mzdy) mu nařídili dovolenou. Jestli je to možné. Myslela jsem, že by mu ji měli vyplatit po skončení PP. Děkuji.
>Netušila jsem, že rozpoutám takovou vášnivou
>diskuzi...
>Nemohla jsem reagovat hned, neměla jsem příslušné
>papíry u sebe. Zaměstnance podepsal dohodu dle §49 z
>důvodu §52e s tím, že PP končí za 2 měsíce od sepsání
>dohody. Šlo mi o to, že v těch 2 měsících, kdy mu nemohli
>přidělovat práci (a napsali mu, že mu budou vyplácet
>100% náhradu mzdy) mu nařídili dovolenou. Jestli je to
>možné.
tak to tedy možné je.
Myslela jsem, že by mu ji měli vyplatit po
>skončení PP. Děkuji.
děkuji pájo, takže když zam-ec předá "výpověď dohodou" někde na sekretariátu nebo personalistce, která ovšem nezná Zák. práce a tomuto zam-ci tuto "výpověď dohodou" potvrdí, on má za to, že končí na dohodu, ale nepřevezme si potvrzení o zaměstnání (to si chce převzít třeba až druhý den), tak oni sdělí, aby nadále chodil do práce, protože podal něco, co neexistuje? Co když do práce nechodí? Mohou mu psát absence a následně třeba uplatnit § 55 odst. 1b?
ale k dotazu tazatelky: Jak se má zachovat tento zam-ec, který obdržel od zam-tele "výpověď dohodou"? Podle § 69?
Docela by mě zajímalo, jak se k tomu staví na ÚP, pokud někdo přinese na potvrzení, že dotyčný skončil "výpovědí dohodou". To si koledují akorát tak o kontrolu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.