Re: rozstřižený doklad
No já osobně bych asi takový doklad měl problém uznat. Beru to z pohledu přístupu několika pracovníků na našem FÚ. Mám s nima velmi dobré vztahy, ale tohle by mi asi vyhodili.
Souhlasí součet všech částek na uvedenou celkovou částku uvedenou na paragonu? Pokud ano, tak bych se tím dál nezabývala. Co byste s tím dělala - dala asistentce k úhradě? Nevyplatila z pokladny?
šlo by to dát nedanově, což se mi neche, jinak doklad sedí a u dodavatele by byl také,bohužel to není faktura, kterou by mi mohl dodavatel vystavit znovu, ale účtenka z obchodu, kterou si nejsem jistá,že by mi někdo vydal ještě jednou:(
Nechte si doklad, resp.náklad zaúčtovaný z tohoto dokladu, písemně schválit odpovědnou osobou firmy a zaúčtujte daňově. Přihoďte k dokladu výčetku, aby byl vidět součet a promluvte si s asistentkou. Aby viděla, jakou vrásku na čele z toho máte.
K tomuto jednu perličku - našemu jednateli před lety pes rozkousal neschopenku jednoho zaměstnance. Pečlivě ji složil z kousků, podlepil lepicí páskou. I takovouto neschopenku OSSZ bez problémů proplatila.