Re: povinnost zaměstnavatele??
Nikdy jsem změnu nehlásila a nikdy jsem s tím neměla problém ani se mi nevrátily ELDP, že by byla chybně adresa.
Jak mi sociálka dokáže, že mi zaměstnanec nahlásil změnu a ono velmi často k tomu vůbec nedojde.
Přijde to divná povinnost, když nemáte šanci ohlídat, že k Vám ta informace dojde.
Stáňo, co řešíte? Zaměstnanec Vám nahlásl změnu bydliště, vy ji nahlásíte na Prihl/odhl. na sociálku jako změnu. Na ELDP uvedete pak aktuální adresu, proč by Vám měl někdo vracet ELDP , pošlete-li ho zaměstnanci na jeho adresu. Změnu nebudete uvádět od skutečného vzniku, dá-li Vám ji pozdě, nahlásíte co nejdřív.
POvinnost nemáte něco hlídat, ale po oznámení zaměstnancem nahlásit. Nenahlásí - neoznámíte.
A nikdo mi hlavu neutrhne?
Já myslela sociálka, že mi nikdy nevrátila ELDP, že by tam byla chybně adresa, ale vracejí často, např že do těch jejich skvělých políček se nevešlo vše co mělo, ono je to umění vytiskat to do všech kolonek a co pak teprve ty křížky do měsíců :-)
Hlavu neutrhnou, mají sami starosti, natož ještě kontrolovat, jestli je stejná adresa v registru a na ELDP. Než požádá o důchod ,změní bydliště ještě x krát. A co se týče jak psaní , tak tisku eviďáků, těch nervů než jsme začali posílat elektronicky mám taky za sebou dost, takže chápu:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.