Re: Reklamace - mam pravo na vymenu zboz
Jak Vás může vzácení zaplacené částky do značné míry poškozovat? Zaplatil jste 1450, dostanete 1450, je jasné že by jste chtěl vydělat, ale to chce každý, i ten prodejce. Pokud se najde podobných "vychcánků" víc může to zabalit. Nehledě na to, že ke kladnému vyřízení u poškozeného disku vůbec došlo. Pro prodejce nebo servisáky není žádný problém reklamaci neuznat (HDD poškozen chybou uživatele - seklá plotna atd.). Buďte rád že dostanete peníze zpět a nesnažte se poškodit slušné prodejce.
Dobry den,
tak zaprve bych rad videl „vychcánky”, kteri si koupi produkt a pak doufaji v nejakou prirodni katastrofu, v kombinaci, ze produkt je zmetek, aby poskodili nejakeho prodejce.
Ve zkratce: Koupil jsem si produkt. Produkt je zmetek. Jako spotrebitel chci produkt opet pouzivat, za jiz investovane penize. A diky tomuto zmetku nyni nemuzu. Citim se poskozen. Tecka.
Kde se vytratilo zname „Nas zakaznik = Nas pan”?
Tose nikde nevykrátilo zákazník nakoupil, zboží bylo poškozené, at už vinou zákazníka či nikoliv prodejcepoužil známé „Nas zakaznik = Nas pan" reklamaci uznal a vrátil peníze. zákazník není tedy poškozen, koupil, vrátil, dostal své peníze zpět. Chápu že by se Vám zamlouvala úprava typu „Nas zakaznik = Nas pan = ikdyž to není má vina, tak ho budu v případě potřeby dotovat ze svého”
Dostal jste peníze? dostal, tak co řešíte. Prodejce má na to jak věc vyřešil právo, tak buďte spokojen. Položte si otázku jak by jste se zachoval na jeho místě. Co když těch hdd prodal 200ks a z toho se jich 100 poškodí, to má jako dotovat ze svého 100 000? On je také zákazník a dodavatel mu rozdíl také neproplatí.
Dobry den,
tohle uz je diskuse trosku off-topic, jsem jen chtel vedet jestli mam na vymenu jako spotrebitel narok, ale nemuzu nereagovat. Mus subjektivni pocit je, ze jsem jako spotrebitel poskozen. TECKA! V nasich koncinach kazdy okrada kazdeho a spotrebitel se nic nedozvi, pokud se primo nezepta ci na necem netrva. To byl muj zamer proc jsem chtel tuto informaci znat. Neni cilem nikoho zrujnovat ci poskodit.
1.) Zadna vyrobni linka neni nezavadna a vytvari zmetky, s tim se pocita a cena, za kterou si produkt poridite je jiz navysena a totu rezii, jako je treba vymena zbozi. Statistika, strategie atd.
2.) Penize mi nevraci prodejce, ale vyrobce, prodejce je jen sprostredkovatel, se kterym jsem uzavrel smlouvu. Cituji vetu od prodejce: „Vyrobce Vam vraci penize!”. Tudiz o nejakem poskozeni prodejce se nejedna. Reklamace sla prez vyrobce.
3.) Pokud nekdo vyrobi 200ks cehokoliv a ocekava ze 100 ks bude vadnych, tak je to pro me podvodnik. A klame spotrebitele.
Rad bych tuto diskusi ukoncil, pokud to nebude vecne k me otazce - zda je vymena mozna podle platne legislativy.
Nemáte úplně pravdu s tím výrobcem, že on vám vrací peníze. Vy jste ve vztahu s prodejcem a je jeho věcí s kým a jak komunikuje.
A díval jste se na můj odkaz, který mám uvedený v mém prvním pčíspěvku? Asi ne.
"Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit."
Tento text je k reklamaci po šesti měsících.
Na odkaz jsem se dival, a stejny text je i v odstavci „Reklamace během dalších 18 měsíců”. Jak tedy s prodejcem postupovat? Pozadal jsem o vyjadreni k me reklamaci a podle jake pravni upravy rozhodl jak rozhodl. Odepsal jen ze reklamace je vyrizena dobropisem.
Napište ten dotaz znovu do diskuze a do nadpisu že prosíte páju nebo VH s tím, jestli by Vám vysvětlili, zda je na Vás, který způsob si vyberete nebo na prodejci. Já jako laik si myslím, že je to na Vás. Ono často lidí spíš chtějí vrátit peníze a koupit si něci jiného, protože tomu výrobku již nevěří. Případně dotaz na ČOI - mi osobně velmi pomohli.
Já jsem se osobně v tom zákonu dočetl, že zákazník má právo na výměnu věci, ostatně jsem v mém příspěvku uvedl i odkaz na sekci zde v BC.
Prodejce je taktéž ve smluvním vztahu s dodavatelem a taky to u něho může reklamovat, takže Váš příklad je mimo mísu.
A asi málo pamatujete, protože jinak byste věděl, že x reklamací v IT (něco málo o tom vím) skončilo dodáním třeba většího harddisku, protože reklamovaná kapacita se už nevyráběla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.