Re: faktura z roku 2010 - jak zrušit
Vy už jste DPH odvedli z faktury řádně 2010?
nejsprávnější by bylo poslat mu opis (kopii) a pro vás tedy do přiznání DPH nic. . . pouze úhrada v 2011. Odběratel si může nárokovat DPH 3 roky zpětně (jestli nekrátil koeficientem) . . do dańově uznatelných nákladů co se týče dańi z příjmu už to asi nedá (předpokládám že neměl dohad.položku :-)
Jestli mu chcete vyjít vstříc a vystavovat po druhé? Napadá mě v aktuálním období 2011 vystavit dobropis na tu z roku 2010 a vystavit novou. . . což u vás bude pro výstup v roce 2011 opět nula a odběratel Vám potvrdí ten dobropis a sám řádně dá do přiznání jak DPH tak z přímu, ale nevím jestli je to z pohledu DPH košér. . . jaký bude důvod dobropisu z vaší strany.
Prosím zkušenější, samotnou mě to zajímá :-)
Re: faktura z roku 2010 - jak zrušit
Já momentálně řeším stejný případ - můj klient fyzická osoba vydal v prosinci 2010 řádně fakturu, odběratel (PO) ji nemá vůbec v účetnictví. Proto nazaplatil - vymyslel, že my vystavíme teď dobropis, pak novou fakturu. On si dobropis nikam nedá, jen tu řádnou fakturu. Mně se to vůbec nelíbí, kdyby přišla kontrola křížem, asi bychom byli prohrávající. Sice daňově u nás DPH - letos nic-vynuluje se, příjem (v DE) stejně až po zaplacení do příjmu.
A jestli mi ten dobropis potvrdí? To nevím. Ale je to větší částka a tu fakturu potřebujem zaplatit. Tak jak ho donutit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.