Vlákno názorů k dotazu Prodložení doby určité z r.2011-kolikrát od jo - Re: prodložení doby určité z r.2011-koli Podle semináře z...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2011 14:27

jo (neregistrovaný)

Re: prodložení doby určité z r.2011-koli
    Podle semináře z minulého týdne - váš pracovní poměr "pojede" po novu s novelou ZP od 2012, tzn. že váš pracovní poměr může být prodloužen od 2/2012 ještě 3x a je jedno, zda prodloužení bude na 3x1 měsíc či různá délka či maximální délka 3x 3roky.
    Setkala jsem se ale s názorem (JUDr. Šubrt), kdy PP přechází z 2011 do 2012 - zda tento přecházející pracovní poměr bude považován na první sjednaný a opakování bude možné jen 2x nebo zda za první sjednání bude považováno až první opakování či prodloužení od účinnosti zákona, ale tenhle právník o tomto vůbec nehovořil, tak píšu v prvním odstavci to, co nám přednášel. Pokud cituji dále JUDr. Šubrta - lze i využít přechodné ustanovení podle článku II bodu 4 návrhu zákona, tj. jestliže z-tel využije možnost ještě v 1.pololetí 2012 sjednat podle dosavadní právní úpravy PP ovlivněný vážnými provozními důvody ap. - je nejasné, zda zásada 3x a dost se uplatní až po uplynutí takto sjednaného termínovaného PP nebo již od účinnosti novely. Víte někdo ? My tuto výjimku ze zákona využíváme, děkuji.

• 21. 11. 2011 14:35

pája

>Podle semináře z minulého týdne - váš pracovní poměr
    >"pojede" po novu s novelou ZP od 2012, tzn. že váš
    >pracovní poměr může být prodloužen od 2/2012 ještě 3x a je
    >jedno, zda prodloužení bude na 3x1 měsíc či různá
    >délka či maximální délka 3x 3roky.

a v novele k § 39 je uvedeno, že dvakrát,co Vy na to?
    >Setkala jsem se ale s názorem (JUDr. Šubrt), kdy PP
    >přechází z 2011 do 2012 - zda tento přecházející
    >pracovní poměr bude považován na první sjednaný a opakování
    >bude možné jen 2x nebo zda za první sjednání bude
    >považováno až první opakování či prodloužení od účinnosti
    >zákona, ale tenhle právník o tomto vůbec nehovořil, tak
    >píšu v prvním odstavci to, co nám přednášel. Pokud
    >cituji dále JUDr. Šubrta - lze i využít přechodné
    >ustanovení podle článku II bodu 4 návrhu zákona, tj. jestliže
    >z-tel využije možnost ještě v 1.pololetí 2012 sjednat
    >podle dosavadní právní úpravy PP ovlivněný vážnými
    >provozními důvody ap. - je nejasné, zda zásada 3x a dost
    >se uplatní až po uplynutí takto sjednaného
    >termínovaného PP nebo již od účinnosti novely. Víte někdo ? My
    >tuto výjimku ze zákona využíváme, děkuji.

• 21. 11. 2011 14:40

jo (neregistrovaný)

pájo, nějak jsem se to toho zamotala. Pomůžete mi to prosím rozmotat :-( Pokud přechází PP z 2011 do 2012 - pak prodloužit jen 2x? PS Prosím o trpělivost, nečetla jsem návrh ani sněmovní tisky. Jen co mám z praxe ze semináře.

• 21. 11. 2011 14:46

pája

Re: prodložení doby určité VH prosím!
    můj názor: PP vzniklý před účinností novely se řídí dosavad. předpisy, právní úkony učiněné...atd. 1. odst. Přechodných ustanovení-
    v novele je jasně v § 39 uvedeno :
    doba nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku PP na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát, za opakování se povaqžuje i jeho prodlužování....

• 21. 11. 2011 14:52

babca (neregistrovaný)

Zdravím, mám také dotaz. Zaměstnancům skončí pracovní poměr na dobu určitou - 2 roky, k 31.1.2012. Jak postupovat dále když je chceme zaměstnant i nadále. Můžeme od 1.2.2012 sjednat nový pracovní poměr na dobu určitou (max. 3x), nebo musí být dál sjednán na dobu neurčitou jak před účinností novely ZP. Jde o starobní důchodce s celkem málo placenou prací, Děkuji.

• 21. 11. 2011 15:11

jo (neregistrovaný)

No právě ... tenhle právník říkal i u přecházejících PP z 2011 do 2012 3x a dost bez započítání , ale možná že jsem to jen špatně pochopila. V jeho materiálech jsem našla:Zohledňuje se 1. prodloužení po 1.1.2012 (včetně). A pak se vrtám ve vkladu Šubrta, který přecházející PP zpochybňuje a přiklání se k tomu, že přecházející PP z 2011 do 2012 - pak už jen 2x, ale píše to tak, že jsem pochopila, není přímo jasné jak na to. Já se na to asi vyprdnu, velebnosti :-) Zítra jdu na seminář s JUDr. Bognárovou, tak se pořádně vyptám, děkuji.

• 22. 11. 2011 12:01

xyz (neregistrovaný)

Novelu podepsal prezident v pátek, takže platí od 1.1. 2012. Jak jsem pochopila ze semináře JUDr. Šubrta, tak smlouvy které končí v průběhu r. 2012 se budou prodlužovat již podle novely, ten starší pracovn poměr se bude započítávat jako 1

• 22. 11. 2011 12:39

VH

Novela bude platit ode dne, kdy bude publikována ve Sbírce zákonů. Pletete platnost a účinnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).