Re: prodložení doby určité z r.2011-koli
Podle semináře z minulého týdne - váš pracovní poměr "pojede" po novu s novelou ZP od 2012, tzn. že váš pracovní poměr může být prodloužen od 2/2012 ještě 3x a je jedno, zda prodloužení bude na 3x1 měsíc či různá délka či maximální délka 3x 3roky.
Setkala jsem se ale s názorem (JUDr. Šubrt), kdy PP přechází z 2011 do 2012 - zda tento přecházející pracovní poměr bude považován na první sjednaný a opakování bude možné jen 2x nebo zda za první sjednání bude považováno až první opakování či prodloužení od účinnosti zákona, ale tenhle právník o tomto vůbec nehovořil, tak píšu v prvním odstavci to, co nám přednášel. Pokud cituji dále JUDr. Šubrta - lze i využít přechodné ustanovení podle článku II bodu 4 návrhu zákona, tj. jestliže z-tel využije možnost ještě v 1.pololetí 2012 sjednat podle dosavadní právní úpravy PP ovlivněný vážnými provozními důvody ap. - je nejasné, zda zásada 3x a dost se uplatní až po uplynutí takto sjednaného termínovaného PP nebo již od účinnosti novely. Víte někdo ? My tuto výjimku ze zákona využíváme, děkuji.
Re: prodložení doby určité z r.2011-koli
>Podle semináře z minulého týdne - váš pracovní poměr
>"pojede" po novu s novelou ZP od 2012, tzn. že váš
>pracovní poměr může být prodloužen od 2/2012 ještě 3x a je
>jedno, zda prodloužení bude na 3x1 měsíc či různá
>délka či maximální délka 3x 3roky.
a v novele k § 39 je uvedeno, že dvakrát,co Vy na to?
>Setkala jsem se ale s názorem (JUDr. Šubrt), kdy PP
>přechází z 2011 do 2012 - zda tento přecházející
>pracovní poměr bude považován na první sjednaný a opakování
>bude možné jen 2x nebo zda za první sjednání bude
>považováno až první opakování či prodloužení od účinnosti
>zákona, ale tenhle právník o tomto vůbec nehovořil, tak
>píšu v prvním odstavci to, co nám přednášel. Pokud
>cituji dále JUDr. Šubrta - lze i využít přechodné
>ustanovení podle článku II bodu 4 návrhu zákona, tj. jestliže
>z-tel využije možnost ještě v 1.pololetí 2012 sjednat
>podle dosavadní právní úpravy PP ovlivněný vážnými
>provozními důvody ap. - je nejasné, zda zásada 3x a dost
>se uplatní až po uplynutí takto sjednaného
>termínovaného PP nebo již od účinnosti novely. Víte někdo ? My
>tuto výjimku ze zákona využíváme, děkuji.
Re: prodložení doby určité VH prosím!
můj názor: PP vzniklý před účinností novely se řídí dosavad. předpisy, právní úkony učiněné...atd. 1. odst. Přechodných ustanovení-
v novele je jasně v § 39 uvedeno :
doba nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku PP na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát, za opakování se povaqžuje i jeho prodlužování....
Zdravím, mám také dotaz. Zaměstnancům skončí pracovní poměr na dobu určitou - 2 roky, k 31.1.2012. Jak postupovat dále když je chceme zaměstnant i nadále. Můžeme od 1.2.2012 sjednat nový pracovní poměr na dobu určitou (max. 3x), nebo musí být dál sjednán na dobu neurčitou jak před účinností novely ZP. Jde o starobní důchodce s celkem málo placenou prací, Děkuji.
No právě ... tenhle právník říkal i u přecházejících PP z 2011 do 2012 3x a dost bez započítání , ale možná že jsem to jen špatně pochopila. V jeho materiálech jsem našla:Zohledňuje se 1. prodloužení po 1.1.2012 (včetně). A pak se vrtám ve vkladu Šubrta, který přecházející PP zpochybňuje a přiklání se k tomu, že přecházející PP z 2011 do 2012 - pak už jen 2x, ale píše to tak, že jsem pochopila, není přímo jasné jak na to. Já se na to asi vyprdnu, velebnosti :-) Zítra jdu na seminář s JUDr. Bognárovou, tak se pořádně vyptám, děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.