Re: školení v prosinci a DPH 2012
To mám vše načtené, ale nenašla jsem v tom odpověd na vše co potřebuji, již vím, že ne přenesení danové povinnost nebude vztahovat pokud se nepletu na činnost architekta, statika, projektanta, prostě ti co pracují na projektech a rozpočtech. Ale chaos mám už elektroinstalací, něco patří něco nepatří, nevím jak to pak třídit a fakturovat.
No pokud si myslíte, že Vám přednášející bude schopen odpovědět zda montáž zásuvky ano, ale vypínače ne , tak klobouk dolů.
I na školení Vás odkážou na číselník , případně někoho kdo "zatřiďuje"
číselník najdete zde
http://www.czso.cz/csu/klasifik.nsf/i/vysvetlivky/$File/Vysvetlivky.pdf
No aby to nebylo až tak jednoduché, tak jako příklad třeba
43.99.6 Zednické práce
43.99.60 Zednické práce
Z:
- zdění cihel, tvárnic, usazování kamenů a jiné zednické práce
N:
- pokládání podlahových krytin a nástěnných obkladů (43.33)
- betonářské práce (43.99.40)
Přesto, že je uvedeno N jako nezahrnuje - tak má kod 43 a do "přenosu" patří
Pokud budete mít fakturu (i špatně)tak zas takový problém neni, je to jako u služeb z EU.Platí §73b , prostě připočítáte a odpočítáte i bez dokladu. Horší je, že někteří "zedníci" si s datem nějak nelámou hlavu, většinou čtvtletní plátci a vy se o provedených službách ani nedovíte.
Jenže když bude faktura špatně a já připočítám a odpočítám, ale on si to neopraví, tak mu zaplatím vlastně "méně", ale to ho třeba donutí to předělat...
No právě, že já nevím skoro o ničem, když máme i deset staveb během měsíce :-( A už vidím ty zedníky, jak podávají elektronicky hlášení na FU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.