Re: mzda jednatel
Můžete mi prosím blíže vysvětlit, proč nemusí odvádět z minima, pokud jeho mzda nedosahuje 2500,- Kč? Měla jsem totiž dotaz na toto téma a na vaši odpověď jsem narazila při hledání v příspěvcích.
Chtěla jsem vědět, jestli jednatel musí platit zdrav. pojištění z minima, když nedosahuje mzdy 8000,- Kč. Pracuje na základě smlouvy o výkonu funkce jednatele a jinde žádný prac. poměr nemá. Děkuji
Re: mzda jednatel
Pokud nemá jinde alespoň minim.mzdu nebo neplatí alespoň minim. zálohy jako OSVČ,a nedoloží Vám to, tak se vždy musí
odvést z min. VZ. Konec mé odpovědi - myslím opravu ,se vztahuje k SP, protože jsem se nepřesně vyjádřila. Ještě jednou tedy tazatelce na SP - Má-li sjednáno 500, SP neplatí dál.Od 2012 platí rozhodná hranice 2500. Má-li pro r.2012 sjednáno částku alespoň 2500 a více ,bude pojistné vždy odváděno, i když bude mít v některém měsíci zaplaceno jen těch 500,-. Tak jsem to aspoň pochopila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.