Re: Může být stanoven nájem včetně energ
Katko děkuji, pronajímatel zdaní v tomto případě asi celý příjem z pronájmu, ale naštěstí v tom nevidí problém. Já jsem měla spíš strach, že by byla smlouva neplatná, na internetu jsem vyčetla, že pokud nejsou částky rozděleny na nájem a energie, je smlouva neplatná. Byl to ale případ, kde jsou v nájmu zálohy na energie. Ještě prosím o radu, jak formulovat větu ve smlouvě: např. "Výše měsíčního nájemného 20 000,-- Kč obsahuje kalkulovanou spotřebu energií, která je konečná a nebude zúčtována" Děkuji za trpělivost
Podívejte se na aktuální znění zákona 116/1990 Sb. a porovnejte ho s předchozími verzemi. Od roku 2005 již tyto smlouvy (bez sankce absolutní neplatnosti) nemusí obsahovat ujednání o splatnosti nájemného a úhrad ani o způsobu jejich platby.
V § 3 aktuálního znění výše uv. zákona se uvádí:"Nájemní smlouva musí obsahovat předmět a účel nájmu, výši nájemného a úhrady za plnění poskytovaná v souvislosti s užíváním nebytového prostoru nebo způsob jejich určení"- dalo by se tedy říct, že "způsob určení" může být i : měsíční nájem včetně pevné ceny za energie činí 20 tisíc?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.