Re: mateřská
na PPM nastupuju 1.5.2011 a nevím, zda nebudu nemocná, protože mám nějaké komplikace. Měla bych nárok na nemocenskou i když jsem na HPP tak krátce a z čeho by se mi ted nemocenká počítala z posleního zaměstnání?
I PPM by se mi počítala jen z posledního zaměstnání?? já myslela, že to se počítá 2 roky zpětně? děkuji
a kdybych byla na nemocenské, počítá se mi doba nemocenské do těch 270 dní?
2 roky zpětně se počítá těch 270 pojištěných dnů, výše nemocenské i PPM se počítá z posledních ukončených 12 měsíců, pokud zaměstnání tak dlouho trvalo. Ve vašem případě tedy obojí od 1.11.2011. Těch 9 pojištěných měsíců máte už teď. Dejte si pozor, ať neonemocníte ve zkušební době, pravděpodobně by s vámi PP ukončili.
Na PPM můžete nastoupit 6-8 týdnů před očekávaným porodem. Pokud nastoupíte později, vypočítá se PPM tak, jako byste nastoupila 6 týdnů předem. Počítá se od tohoto data podpůrčí doba i rozhodné období, ale vyplácet se vám PPM bude až od data, kdy skutečně přestanete pracovat.
http://www.cssz.cz/templates/nejcastejsi-dotazy.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7b297E2F70-A9FC-4549-95A0-74E5AF560B02%7d&NRORIGINALURL=%2fcz%2finformace%2fnejcastejsi-dotazy%2fnejcastejsi-dotazy-nemocenske-pojisteni%2ehtm&NRCACHEHINT=Guest#22
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.