Re: Zkušební doda
Minulá firma Vám v žádném případě náhradu mzdy za dočasnou pracovní neschopnost platit nebude. Je to totiž náhrada za mzdu, ale Vy již žádný nárok na mzdu od staré firmy nemáte.
Pokud byste nyní onemocněla, tak byste mohla pobírat náhradu mzdy od nové firmy, podle pravděpodobného výdělku.
Podporu vyplácí Úřad práce (při splnění všech podmínek)
Bude se přihlížet k výdělkům od posledního zaměstnavatele
>>>A kdyby jsem sama ukončila PP ve zkuš.době ,od koho a
>>>v jaké výši dostanu(jestli vůbec dostanu)podporu? Ke
>>>které firmě se bude přihlížet?
>>Podporu vyplácí Úřad práce (při splnění všech
>>podmínek)
>>Bude se přihlížet k výdělkům od posledního
>>zaměstnavatele
>>
>Děkuji za odpověď. Tak že, je to jedno, kdo ve
>zkušební době rozváže PP? Já nebo za-tel? Podpora bude se
>počítat z minulého zaměstnání pořad stejně: 60% dva
>měsíce,50% dva měsíce a pak 45%?
Podpora v nezaměstnanosti se vyplácí po podpůrčí dobu:
5 měsíců u uchazečů o zaměstnání do 50 let věku,
8 měsíců u uchazečů o zaměstnání nad 50 a do 55 let věku a
11 měsíců u uchazečů o zaměstnání nad 55 let věku.
Sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 2 měsíce podpůrčí doby 65 %, další 2 měsíce 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku uchazeče o zaměstnání, kterého dosáhl v posledním zaměstnání, a to přepočteného na 1 kalendářní měsíc. Uchazeč o zaměstnání, který před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, však má nově nárok na podporu v nezaměstnanosti jen ve výši 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku.
Já zcela tomuto nerozumím. Kdyby jsem chtěla ve ZD odejít z tohoto nového zaměstnání,tak pro mne by bylo lepší dohodou? Nebo odejít sama z vlastní vůli? Nebo z důvodu onemocnění - práce s lepidly a já toto špatně snáším. Firma mi sama od sebe výpověď nedá. Podle výše napsaného,budu 11 měsíců dostávat 45% podpory?
Re: podpora
Ano (11 měsíců dostávat 45% podpory) - pokud bez vážného důvodu ukončiíte poslední zaměstnání sama nebo dohodou se zaměstnavatelem.
Pokud byste měla od lékaře posudek, že ze zdravotních důvodů nemůžete tu práci vykonávat, tak to už by mohlo být považováno za "vážný důvod" a podporu byste měla ve vyšší výši.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.