Re: Délka trvání nemocenské-exekuce
Nepíšete, kdy byl ukončen PP, kdy nastala nemoc. Exekuce se sráží i z nemocenské a pokud onemocněla v ochranné lhůtě, již dávno jste měli OSSZ sdělit, že má exekuce, vždyť už je prosinec.
Píšete, že jste ji potkali v pohodě. Jak to můůžete vědět, že je v pohodě. Tím, že se na vás usměje neznamená, že jí není těžko na duši. Proč myslíte, že lidé spáchají sebevraždu? Nikdo na nich nic nepozná a pak se všichni diví, proč to udělali, ale těm lidem je tak zle na duši, že jinak nemohou. Sama jsem tuto situaci v rodině zažila, tak vím o čem píšu. Tak nedělejte hned závěry.
Děkuji za váš názor. Naše zaměstnankyně, jak jsem se dopátrala je tímto způsobem života pověstná, neustále se stěhuje, aby to exekutorům moc neusnadňovala, nechá se zaměstnat a pak jak je to možné šupky dupky na nemocenskou. Půjčuje si peníze a pak je nehodlá splácet. A to že nám směje za zády, mi vrabci už taky vycvrlikali, takže je mi opravdu líto vaší rodinné záležitosti, ale toto je úplně jiný připad. A to se týká mého dotazu, samozřejmě, že jsem vše poslala, tak jak mám, paní si to hlídá, přišla mi i vynadat, že jsem se zpozdila s posláním lístku na peníze. Jen mě zajímalo, jak dlouho může marodit a jak dlouho budu ještě trávit noci dopisováním si s úřady, nehledě na to, že nás to taky něco stojí. Ještě jednou se vám omlouvám,že jsem ranila něčí city, to jsem rozhodně neměla v úmyslu.
Marodit může tak dlouho, dokud jí lékař uzná nemocnou. Nemocenské dávky může pobírat po celou podpůrčí dobu (380 dní), to už si ale dnes hlídá OSSZ, to už není vaše starost. Jediné, co vy budete dělat, je nyní předávat lístky na peníze na OSSZ, nic jiného vás nemusí zajímat. Dopisy bych vracela exekutorům s tím, že není váš zaměstnanec.
§189 DŘ
(2) Plátce mzdy je povinen do 8 dnů oznámit správci daně, že
c) dlužník nastoupil práci u jiného plátce mzdy.
(3) Za nesplnění povinností uvedených v odstavcích 1 a 2 může správce daně uložit dlužníkovi nebo plátci mzdy pořádkovou pokutu do 50 000 Kč.
Nic se neděje a chápu vás, sama momentálně překonávám nelehkou, velice smutnou část života a věřím, že jednou člověk dostane odpověď na všechny své otázky.
Ale do té doby tady občas budu opruzovat a otravovat zkušenější a vzdělanější účetní a ekonomy. Mějte se hezky, přeji všechno dobré a hodně radosti do života, pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.