Názor k dotazu Společník vybírá z účtu firmy sobě? od Misulacek - Re: Společník vybírá z účtu firmy sobě? Dobrý den,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2011 12:23

Misulacek

Re: Společník vybírá z účtu firmy sobě?
    Dobrý den, děkuji za odpověď...

No, právě, inventarizaci jsem nenašla vůbec žádnou, takže k pokladně tu taky nic nebude - paní účetní jí zřejmě vůbec neudělala, prostě jen uzavřela rok a hotovo. To, že jí nesouhlasí počátky jednoho roku na zůstatky toho předešlého a to několik let zpátky, natož pak že by si měla odsouhlasit účty, to už jí nezajímalo.
    A podpisy na dokladech, no, jak jsem se dívala, tak jsem našla jen k příslušnému období na DPH přiložené účtenky za nákupy, všechno nenalepené a jen tak založené v eurodeskách. Jinak podkladnu tu ve firmě obstarává manželka jednoho ze společníků a není účetní.
    Navíc paní účetní každým rokem uplatňovala odpisy, ale vůbec se nemůžeme dostat na to, z jakého majetku je to počítáno. V programu nic není, tak jestli ty odpisy počítala ručně nebo někde jinde, nevím, ale když si třeba vezmu jednotlivé faktury, kde něco v minulosti do majetku nakupovali - teda pokud jsem je vůbec našla, tak tam asi ne každou fakturu započítala, ani na majetkové účty v účtové osnově mi to nejde. Prostě jsem z toho celá jelen...
    A taky jsem tu nenašla jednu jedinou směrnici, která by mi aspoň trochu napověděla, ani na tu podkladnu.

Já jsem jejich nová zaměstnankyně a ráda bych účtovala, tak jak by se správně mělo, tak se raději ptám. :)

Ještě jednou moc děkuji. Míša.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).