Re: moc prosim... nebo je to slozite?
>Dobry den, asi se to uz tady resilo, ale nemuzu se
>docist odpovedi, kterou potrebuji. Jsem momentalne na
>rodicovske dovolene, ktera mi konci v zari 2012. Chtela
>bych si ted vyridil ZL. Budu muset platit zalohy na ZP
>a SP nebo jsem po dobu rodicovske od toho osvobozena a
>budu platit az po skonceni? A druhy dotaz - kdyz
>ohlasim zivnost ted v prosinci, jak dlouhou lhutu ma urad
>na vyrizeni ZL a budu podnikatel uz ode dne ohlaseni?
>Dekuji. Marta
dekuji. me se ale prave zda, ze ten "od zaloh osvobozeny" prvni rok podnikani uz neplati... nedavno jsem to takto nekde cetla, ale je mozne, ze jsem to spatne pochopila...
myslela jsem spis, jestli tam neni nejake osvobozeni z titulu te rodicovske dovolene...? ale asi tedy zatim nic platit nemusim... doufam. diky.
Na ZP jako OSVČ vedlejší neplatíte zálohy první rok, podle zisku doplatíte ZP po podání přehledu. Další roky budete platit zálohy podle toho, co vyjde v přehledu.
Na SP jako vedlejší OSVČ taky neplatíte zálohy první rok. Po podání přehledu - podle výše zisku buď nepalatíte nic (a žádné zálohy dalšíh rok) nebo doplatíte po podání přehledu a zálohy druhý rok.
Ta hranice je cca 60000 zisku za 12 měsíců (krátí se při podnikání po část roku).
živnostenský list na živnost volnou Vám vyřídí na počkání, datum zahájení si určíte sama.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zivnost/priloha4.aspx
Problém by mohl nastat třeba u živnosti řemeslné, koncesované pokud nemáte požadované vzdělání nebo praxi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.