Vlákno názorů k dotazu DPP a exekuce od PetS - Re: DPP a exekuce Z DPP se exekuce nestrhávají....pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2012 9:41

PetS (neregistrovaný)

Re: DPP a exekuce
    Z DPP se exekuce nestrhávají....pokud vydržíte najdu Vám, kde jsem to vyčetla já.

• 2. 1. 2012 9:47

PetS (neregistrovaný)

Re: DPP a exekuce
    Už jsem to našla.,.je to občansko-soudní řád

Srážky z jiných příjmů
    § 299
    (1) Ustanovení o výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy se použijí i na výkon rozhodnutí srážkami z platu, z odměny z dohody o pracovní činnosti, z odměny za pracovní nebo služební pohotovost, z odměny členů zastupitelstva územních samosprávných celků a z dávek státní sociální podpory, které nejsou vyplaceny jednorázově. Srážky se dále provádějí z příjmů, které povinnému nahrazují odměnu za práci nebo jsou poskytovány vedle ní, jimiž jsou

a) náhrada mzdy nebo platu,
    b) nemocenské80a),
    c) ošetřovné80a),
    d) vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství80a),
    e) peněžitá pomoc v mateřství80a),
    f) důchody,
    g) stipendia,
    h) podpora v nezaměstnanosti a podpora při rekvalifikaci,
    i) odstupné, popřípadě obdobná plnění poskytnutá v souvislosti se skončením zaměstnání,
    j) peněžitá plnění věrnostní nebo stabilizační povahy poskytnutá v souvislosti se zaměstnáním,
    k) úrazový příplatek, úrazové vyrovnání a úrazová renta80b).

(2) Jde-li o výkon rozhodnutí srážkami z důchodu fyzické osoby, která z tohoto důchodu platí náklady za pobyt v ústavu sociální péče, nepodléhá výkonu rozhodnutí částka potřebná na úhradu pobytu a částka rovnající se výši kapesného v takovém ústavu. Výkon rozhodnutí ohledně dávek státní sociální podpory, které nejsou vyplaceny jednorázově, nelze provést přikázáním pohledávky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).