Připadá mi to jako výsměch!
Pavle, připadá mi to jako výsměch - vysvětlím: 23.11.11 jsem se nemohla dostat do firemní datové schránky, hlásilo to chybu v uživ. jménu či heslu. Den předtím jsem se tam dostala bez problému, chybu v zadávání jsem však neudělala. Po marných pokusech kolegy i mě jsem volala na help-line DS. Pán nejdříve tvrdil, že u naší firmy proběhly nějaké změny – to se automaticky generují nové údaje a jestli neproběhly třeba změny v osobách jednatelů. Velice jsme se divili, když jsme už léta jediní dva společníci/jednatelé a žádné změny jsme nedělali. Pán z help-line si vzal naše údaje, slíbil, že prověří a ozve se. Týž den odpoledne od něj přišel email - cituji, jen odstraňuji údaje: "Dobrý den, obdržel jsem informaci ohledně provedených změn ve Vaší datové schránce společnosti __, IČO__, ID schránky__ a to následující: Informační systém datových schránek (ISDS) dnes 23.11.2011 v 9:19:27 získal aktualizaci z obchodního rejstříku, kde pracovník doplnil u obou jednatelů - jmenovitě XX, YY - rodná čísla, dle interních nařízení. Proto byly v ISDS obě oprávněné osoby smazány a znovu vytvořeny. Výše zmíněným oprávněným osobám budou zaslány nové přístupové údaje do datových schránek, dopisem do vlastních rukou na adresy uvedené v obchodním rejstříku."
Takže dva dny před termínem pro podání daňového přiznání jsme zničehonic nemohli do naší DS kvůli tomu, že ouřední šiml doplnil naše rodná čísla do OR, kde kdysi byla uvedena, pak byla vymazána a od 23.11.11 tam byla znova :-( Čekali jsme 10 dní, než nám pošta doručila nové přístupové údaje, přestože na oprávněných osobách v naší firmě se nezměnilo vůbec nic! Pořádně nás štvalo, že nám komplikují život. Dnes po přečtení Vašeho příspěvku se dívám do OR a fakt tam RČ už zase nemáme uvedeno, před pár dny tam ještě bylo. Připadám si jak v Kocourkově. Kvůli tomu platíme ty šílené daně, abychom živili armádu zbytečných ouředníků, kteří se zabývají připisováním a mazáním rodných čísel? To se mi snad zdá :-(
Re: Připadá mi to jako výsměch!
Eva M.
na tomhle si někdo dobře namazal a namaže kapsy, zřídit takový odbor ,k němu poradce, ministerstvo atd. no jo......u nás v ničem člověk nemůže hledat logiku.. to je tak, když zákony schvalují "stýčci",
kteří ničemu nerozumí a jsou ve věku, kdy jsou rádi vůbec, že ještě žijí...................... a udrží moč.............:::!!!????
Evo,
berte to pozitivně. Víte jaká by byla nezaměstnanost, kdyby státní úřady přestaly vykonávat zbytečné činnosti?
Kdysi jsem byl na Kubě. Nákup zmrzliny probíhal následovně:
1)jeden mi prodal lístek
2)druhý ho znehodnotil
3)třetí mi dal zmrzlinu
Máme se ještě co učit!!!
Hezký den!
No, nevidím v tom nic pozitivního. Toho úředníka (odbor, úřad) platíme z daní stejně jako nezaměstnaného, neboť žádné hodnoty nevytváří, jenže nás stojí několikanásobek toho, co by stál, kdyby byl na podpoře. Navíc by nemohl škodit. Takže vyhození úředníka/zrušení úřadu je z finančního i morálního hlediska jednozznačně pozitivní.
Jinak technické zázemí a zejména komedie kolem zabezpečení datových schránek je něco naprosto neuvěřitelného a ukázka toho, kam až může vést lidská pitomost. Zabezpečení na úrovni přístupu k bankovnímu účtu by bylo zcela dostačující. Já si alespoň svých peněz vážím minimálně stejně jako korespondence s úřady. Nepotřebuji k ní mít přístup komplikovaný zhruba stejně jako procedura při odpálení jaderné hlavice, ne-li komplikovanější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.