Re: Rozhodné období - OČR
Jedná se o sociální událost, která vznikla v roce 2011 a tudíž se aplikuje ZNP ve znění platném do 31.12.2011 a proto tuto dobu nebude mít ve vyloučených dnech. Jedná se o volno, na které nemá zaměstnanec nárok. Vznikne-li ji sociální událost od 1.1.2012, tato doba již ve vyloučených dobách bude.
Máte mylné informace. Do 31.12.2011: do 3 let věku dítěte se o vyloučenou dobu jednalo. Do 4 už pak nikoliv. § 18 odst. 7 písm. a) ZNP "s výjimkou kalendářních dnů pracovního volna bez náhrady příjmu nebo služebního volna, za které nebyl poskytnut služební příjem nebo plat, poskytnutých zaměstnanci jeho zaměstnavatelem v případech, kdy zaměstnanec nemá na pracovní (služební) volno nárok podle zvláštního právního předpisu". Zvláštním právním předpisem je v tomto případě zákoník práce. A do kdy má žena ze zákona nárok na mateřskou dovolenou podle ZP?
No jo, vy o koze, já o voze. Nepostřehla jsem, že šlo o neplacené volno do 4 let věku dítěte. Postřehla jsem rodičovskou dovolenou, o té taky píši, ta je vyloučenou dobou. A s tím samozřejmě souhlasíte. Takže ano, vzhledem k tomu, že šlo o neplacené volno (
nikoli rodičovská dovolenou), máte pravdu, toto NEPLACENÉ VOLNO nebude vyloučenou dobou. Omlouvám se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.