Re: výpis z evidence pro dańové účely
Ze své datové schránky (máte-li přístupová práva - heslo atd.) můžete odesílat na úřady, m. j. i na FÚ (do jejich datové schránky). Když vyplníte přiznání k DPH, výpis z evidence a další potřebné na portálu mfcr, závěrem Vás to přímo navede - uložit k odeslání do datové schránky. Potom odešlete ze své datové schránky a bere se to, jako kdyby byla přiznání (ponovu hlášení) podepsaná, je to velmi jednoduché, uvidíte.
Děkuji za Vaši reakci-jestli to dobře chápu, na daňovém portálu vyplním, odešlu do své schránky ( odešle se podle IČO?, nebo budu zadávat ještě nějaké heslo ?), pak si otevřu dat. schránku a najdu si vyplněný formulář a odešlu na FU ?, budu muset zprávu směřovat na "náš" FU ?
:) no, zatím mi to nepřïjde moc jednoduché....
Vyplněné hlášení si uložíte u sebe na počítači (je ve formátu xml), potom si otevřete svou schránku, vytvoříte si příjemce (napíšete třeba Finanční úřad Kotěhůlky - Váš finanční úřad, přidáte do seznamu, potvrdíte "vytvořit zprávu", a v ní dáte věc, vpravo dole na konci je "připojit přílohu), a tam přidáte to hlášení ve tvaru xml a odešlete. Průběh můžete sledovat v "odeslaných zprávách",máte tam doručenku apod. Uvidíte, že to zvládnete. (Zvládla jsem to i já :) Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.