Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zahraniční faktury došlé prosím nováček od Lada2 - Re: zahraniční faktury došlé prosím nová U zahraničních faktur...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2012 14:42

    Lada2 (neregistrovaný)

    Re: zahraniční faktury došlé prosím nová
    U zahraničních faktur se používá tzv. Reverse charge, to znamená, že si uplatníte daň jak na vstupu, tak na výstupu a "nula od nuly pojde" (vzájemně se to mezi sebou vyruší a vy nic neplatíte). Jako základ ze kterého vypočítáte 20% DPH se bere celá částka uvedená na zahr. faktuře.

    Jestli ten třetí dodavatel neuvedl své DIČ (VAT, německy zvané UID = Umsatzsteueridentifikationsnummer), požádejte ho (telefonicky, mailem, faxem), ať vám je sdělí a případně ať fakturu opraví tak, aby to DIČ na ní bylo.

  • 4. 1. 2012 15:05

    Líba6 (neregistrovaný)

    Re: zahraniční faktury došlé prosím nová
    Děkuji moc za radu, ale nyní jsem tedy z toho jelen. Tudíž, když mě bude fakturovat zahraniční firma z EU,plátce DPH, tak se jedná o reverse charge a za tuto službu tedy nikdo ze zúčastěných neplatí nikde (ani tuzemsko ani zahraničí) DPH?? A když to bude neplátce DPH?

    A když já budu fakturovat firmě do EU, místo plnění je v jiném státě EU, tak napíši jen souhrné hlášení.?
    Velice se omlouvám, ale studuji tady diskuzi a paragrafy a pokaždé si myslím, že už tomu rozumím a pak zase najednou zjistím, že tomu rozumím uplně špatně a vše bych dělala opačně. :(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).