Re: OT:přelom roku a DPH
Toto mě zrovna u auditora překvapuje,neodpovídal Vám spíš daňař? Jí se nelíbí, vykazovat pohledávku v rozvaze (C.III.6) ? A jak se dívá na zkreslené závazky ze smluvních vztahů , které budete vykazovat na C.I.1. místo B.III.1? Jak budete "odsouhlasovat", zda evidujete tuto "pohledávku" k datu?
Změnil se zákon o DPH, nikoli o účetnictví, tak proč najednou všichni účtují jinak ?
pár bodů
§7(2) Zobrazení je věrné, jestliže obsah položek účetní závěrky odpovídá skutečnému stavu, který je přitom zobrazen v souladu s účetními metodami,
CUS 017
3.2. Účtová skupina 32 - Závazky (krátkodobé)
3.2.1. Účtují se zde závazky vůči dodavatelům. Závazek vůči dodavateli se vyúčtuje při vzniku závazku ve smyslu příslušných ustanovení smlouvy v oblasti obchodních závazkových vztahů.
atd....
Dobry den,
prosim o radu jestli bude správné účtování. dodavatelská faktura vystavena v lednu 2012, DUZP i naklady jsou 2011. účtovala bych: v 2012: 383/321 a 343/321 a do 2011 bych uctovala Naklad/383 v internich doklade. Je tento postup správný ? v dřívějších letech jsme účtovali vždy vše co souviselo s rokem např. 2010 a dph 2010 a doslo do 25/1/11 tak celé do roku 2010.
aha, ted ctu jeste jednou a chápu tedy, že správně je účtování např. dod. fa vydaná v 2012, Došla take v 2012, Naklad roku 2011. Zaúčtuji tedy v 2011 do 501/321 a 343/321 a udelam si např. analytiku na 343 a tu si popisu a ohlidam aby spadlo dph do 2012. Jde o to, ze zavazek mi vznikl v podstate dle DUZP co je na dokladu, kdy jsem napr. prevzala zbozi nebo byla poskytnuta sluzba ?
to asi v danou
>>>>chvíli
>>>>nenapadlo.
>>>>Proč by měl být rozpor v závazcích?
>>>Změnil se zákon o DPH, nikoli o účetnictví, tak proč
>>>najednou všichni účtují jinak ?
>>>pár bodů
>>>§7(2) Zobrazení je věrné, jestliže obsah položek
>>>účetní závěrky odpovídá skutečnému stavu, který je
>>>přitom
>>>zobrazen v souladu s účetními metodami,
>>>CUS 017
>>>3.2. Účtová skupina 32 - Závazky (krátkodobé)
>>>3.2.1. Účtují se zde závazky vůči dodavatelům.
>>>Závazek
>>>vůči dodavateli se vyúčtuje při vzniku závazku ve
>>>smyslu příslušných ustanovení smlouvy v oblasti
>>>obchodních
>>>závazkových vztahů.
>>>atd....
>>aha, ted ctu jeste jednou a chápu tedy, že správně je
>>účtování např. dod. fa vydaná v 2012, Došla take v
>>2012, Naklad roku 2011. Zaúčtuji tedy v 2011 do
>>501/321 a
>>343/321 a udelam si např. analytiku na 343 a tu si
>>popisu a ohlidam aby spadlo dph do 2012. Jde o to, ze
>>zavazek mi vznikl v podstate dle DUZP co je na
>>dokladu,
>>kdy jsem napr. prevzala zbozi nebo byla poskytnuta
>>sluzba ?
>Já účtuji fa. do r. 2011. Udělala jsem si analytiku
>34399,98
>Můj program mi dovolí do tabulky DPH dát leden 2012.
>Rozdíl jen porovnám s účetm 34398,99.
Dobry vecer,
a do 2011 uctujete tedy vsechny faktury, kde je DUZP 2011 i kdyz maji datum vystaveni v 2012. a to jde vpodstate tak max do toho 15. ledna, ze ? Ono by uz pak snad nemelo ani nic chodit, max. nejake energie, ale ty uz budou vse v 2012 a tam pojedeme přes čas. rozlišení. je to tak ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.