Re: Pracovní neschopnost-potvrzení
Opravdu to není úlet, mám to před sebou. Spíš si myslím, jestli to lékař zaměstnanci nenapsal dopředu, aby tam třeba nemusel chodit na kontrolu a on pokračoval v prac. neschopnosti a zaměstnanec to sem "omylem" dal dřív než měl. Jen teď nevím, jak se zachovat dál.
Osobně si myslím, že vám do toho nic není. Kritizovat lékaře za to, že vystavuje 14 dní dopředu potvrzení PN je věcí jeho nadřízeného (pravděpodobně OSSZ nebo kýho čerta koho), ale vám to může být jedno. Vy si hleďte své práce. Spousta lékařů to tak dělá, a to, že zaměstnanec byl aktivní a než by lístek ztratil, tak vám ho radši donesl, byste měla spíš kvitovat než kritizovat.
no možná až vy budete od toho lékaře potřebovat nějakou službičku, rád si vzpomene,jak jste ho nabonzovala na OSSZ.
Vám může být úplně jedno, co ho k tomu vedlo - vy potřebujete ke své práci vědět, že má např. zaměstnanec antibiotika, a protože je bude brát ještě za 14 dní, vystavil mu lékař potvrzení ?
tím končím, tvá Máňa, mějte se
Asi by možná bylo dobré uvést na pravou míru to, že já jsem jeho zaměstnavatel - pracuje v mé firmě. A většina nás zaměstnavatelů má na zneužívání PN podstatně jiný pohled, než zaměstnanci, kteří toto neřeší. Pokud jste vy zaměstnanec, který také službičky od lékařů potřebuje je to vaše věc, já na to mám zcela jiný názor. Přeji Vám hezký den a děkuji za reakci.
To,že má někdo vystavené potvrzení 14 dní dopředu, vůbec neznamená, že zneužívá PN. Jsou nemoci, zranění, u kterých je i měsíc dopředu jasné, že PN bude trvat. A to,že si doktor nezve zlomenou nohu na kntrolu v době chřipkových epidemií, mi přijde jenom rozumné. Zneužívat PN se dá daleko jinak, jak byste si mohla tady přečíst několikrát denně. A já jsem nepsala o službičce mně jako zaměstnanci, já takové službičky nepotřebuji, ale o službičkách mně jako zaměstnavateli, protože občas je potřeba s lékařem komunikovat po pracovní stránce. Nehledě na to,že spousta věcí se totiž dá řešit i jinak než nabonzováním, když už člověku připadá, že je musí řešit.
Nic ve zlém, přeji hodně úspěchů a nemarodící zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.