Vlákno názorů k dotazu Faktura přijatá - účtování na přelomu od PetraK - Re: Faktura přijatá - účtování na přelo Účtování...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2012 9:57

PetraK (neregistrovaný)

Re: Faktura přijatá - účtování na přelo
    Účtování u obou stejné, důležité je přijetí faktury. U první by se dalo tvářit, že došla ještě v roce 2011, pak účtování v roce 2011.
    Pokud obě došly 2012, pak DPH 2012, náklad roku 2011. Účování přes účet 383.

• 10. 1. 2012 10:01

abc (neregistrovaný)

DPH je mi JASNÉ, náklad je mi jasný, jde mi o účtování na účet 321 v roce 2011??? Domnívám se, že v případě, kdy byl doklad VYSTAVEN dodavatelem v roce 2011 na 321 by měla přijatá faktura figurovat. Pokud byl dodavatelem vytvořen až po 31/12/2011, na 321 by faktura být neměla, jaký je váš názor?

• 10. 1. 2012 10:57

JirkaZ (neregistrovaný)

Uvědomte si, že proti loňské závěrce se nic zásadního nezměnilo, tj. účtování bude taky stejné.
    Jediný rozdíl je v nároku na odpočet daně, který ovšem na účtování nemá žádný vliv. Snad jedině, že DPH s nárokem na odpočet v lednu můžete mít na analytickém účtu 343.xx.

K Vašemu dotazu : moje řešení je, že došlé faktury s DUZP v prosinci budou na 321 a to nezávisle na datu vystavení. Důvodem je, že dodavatel je bude mít taky v prosinci. A pokud má dodavatel k 31.12. pohledávku, odběratel má závazek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).