Vlákno názorů k dotazu Invalidní důchodce od Ira - Re: invalidní důchodce -pokud máte 50% zaměstnanců ID, tak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2012 9:30

Ira (neregistrovaný)

Re: invalidní důchodce
    -pokud máte 50% zaměstnanců ID, tak můžete čerpat
    -dále pak máte slevu fy za každého zaměstnance s ID dle zákona o daních z příjmu
    -jinak také máte povinný odvod do státního rozpočtu, pokud nezaměstnáváte ID - viz stránky úřadu práce , formulář pro výpočet za rok 2011 a odeslat do 15.2. na příšlušný úřad práce, kam spadáte. Pokud po výpočtu Vám vyjde, že stačí počet zam-ců s ID, tak nic neodvádíte, pokud ne, máte odvod do SR.

• 12. 1. 2012 10:01

Náti (neregistrovaný)

Omlouvám se, ale netuším co myslíte, můžete mne odkázar na § který se týká slev ?
    Formulář na ÚP jsem zatím nenašla a nechápu - nerozumím tomu, co by se mělo odvádět do SR. Dotyčný invalidní důchodce mi tvrdí, že firma čerpá od státu a ne, že platí, ale vůbec se v tom neorientuji. Mnohokrát děkuji za pokopnutí kde co mám hledat

• 20. 2. 2012 16:11

jáxxxx (neregistrovaný)

Co se týče odvodu do SR - týká se to společností s více jak 25 zaměstnanců, pak máte povinnost zaměstnávat 4 % zdravotně postižených, pokud nezaměstnáváte a neplníte tuto povinnosti ani odběrem výrobků z tzv. chráněných dílen, musíte každoročně do 15.2. odvést na účet úřadu práce určitou částku (vypočtenou podle určitých pravidel) jakožto plnění povinného podílu.....vše je v zákoně o zaměstnannosti č. 435/2004 § 81 atd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).