Re: jak správně přiřadit kod cz cpa
No a to je přesně na tom zákoně hnusný, že vám to nikdo nezatřídí, ale musíte sám. Závazné posouzení FÚ se na toto nevztahuje, firmy, které zatříďují činnosti, to dělají pro potřeby správného stanovení sazby daně....a teď babo raď! Možná bychom měli psát všem poslancům a autorům tohoto paskvilu a také úředníkům na MF, aby si ráčili všimnout , co způsobili. Já už se v této oblasti pohybuji více než 20 let, ale toto mně tedy rozčílilo velmi a mám chuť s tím praštit a starat se o vnoučata ( bohužel ještě žádné nemám, a do důchodu 2 roky ).
zase někdo něco vymyslel a nedomyslel důsledky. Nebo oni vlatně ani nepřemýšlí nebo jinak není možné, aby se něco takového schválilo. Samotná přenesená povinnost není nic strašného, s tím se účetní poperou, ale to zatřídění je velká nedořešená a nedomyšlená věc!!!
Jakmile se to dá vyložit dvěma i více způsoby je to chyba a při posuzování nadřízenými orgány v případě "kontroly" je to opět jen na výkladu posuzujícího jednotlivce, který se nemusí s mým zařazaním shodnout a je problém na který doplatím já. A není nikdo kdo by se pod to ted podepsal a řekl jasně a stručně že "do křížovatky se vjíždí na zelenou"
Není pro mě problém napsat do faktury přenesenou-nepřenesenou daň ale to zařazení.
Co třeba je stavba?? Já vidím stavbu jako činost započatou stavebním povolením(ohlašením) a zakončenou kolaudací a tudíž veškerá činost v tomto časovém rozmezí spadá do přenesené daně ale práce na budově, lidově stavbě, která má už po kolaudaci tudíž není už ve výstavbě není stavba, a nebo jak to je, má tam toto slovíčkaření hlubší význam nebo ne.
příklad: na stavbě (staveb.povol.-kolaudace)nainstaluji 5 nových zámků=přenesená daň.pov. a když toto samé provedu v rámci opravy po roce na této samé budově ale již po kolaudaci je tam přenes.daň.povinost nebo není, je v tom rozdíl nebo je to jedno?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.