Re: Pohoda - smazání dokladu
Děkuji, hledala jsem tlačítko s křížkem jak to je ve většině SW. V číselníkách do políčka číslo můžu dát zkratku dokladu (VPD)a hned vedle počet míst(001) co ale do agenda, název, typ, pokladna? Mám pořád nějakou chybu, když dám nový doklad a vyberu výdej nebo příjem, nenačte se mi další číslo ani typ
Já to zadávám tak - dám si Nový doklad, u kolonky Číslo jsou tři tečky, na ty klikněte a najede Vám tam číslená řada.
Do čísla v prvním rámečku si dejte třeba VD a do druhého okýnka číslo 001. Vyplňte název atd a pak dejte nahoře ULOŽIT.Je to ikona diskety.Najede Vám to už do dokladu a při druhém Vám to bude už nabízet dvojku.
Agenda - pokladna
Název- hotovostní příjem nebo hotovostní výdej
Typ - bud příjem nebo výdej, podle toho,co zadáváte za doklad
Pokladnu si tam nechte jen tu jednu.Já tam mám název HP.Je možné ,že jich budete mít víc .
Jak si třeba budete zadávat VD pro valutovou pokladnu, tak si pak zadáte i typ poklady VAL.POKLADNA.
Ještě prosím: jak nejlépe uhradím vystavenou fakturu zálohou? Z nápovědy jsem vyčetla, že musím nejdříve do záloh a vybrat FV. Jde to ale naopak? Z FV vyhledat příslušnou fakturu?
Mám nainstalovaný rok 2012, potřebovala bych ještě zaúčtovat rok 2011, je to možné zpětně, aniž by se mi narušil 2012?
>>>Stáhla jsem si Pohodu Start pro účtování malé firmy.
>>>Prosím o pomoc s nastavením číselníků. Mohu si popsat
>>>doklady podle svého? Tzn použít
>>>FV12001,FP12001,VPD001
>>>...Jak smažu doklad v pokladně? Moc děkuji
>>Můžete si nastavit číselnou řadu jak chcete.
>>Smažete doklad tak, že na něho najedete a dáte ctrl
>>del
>Děkuji, hledala jsem tlačítko s křížkem jak to je ve
>většině SW. V číselníkách do políčka číslo můžu dát
>zkratku dokladu (VPD)a hned vedle počet míst(001) co ale
>do agenda, název, typ, pokladna? Mám pořád nějakou
>chybu, když dám nový doklad a vyberu výdej nebo příjem,
>nenačte se mi další číslo ani typ
Dobrý den, pokud si nebudete vědět rady, stiksněte v programu F1. Zobrazí se vám nápověda, ve které můžete vyhledávat podle zadaných hesel. Pokud potřebujete informaci k nějakému konkrétnímu políčku, klikněte do něj a stiskněte klávesy CTRL+F1. Zobrazí se vám popis daného pole. Třeba vám tyto nápovědy taky pomůžou při vašich začátcích.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.