Re: Elektroinstalační práce - zatřídění
I zde bych řekl, že oprava, údržba,servis čehokoliv, co bylo při montáži vykazováno v oboru 41-43 je taktéž stavební a montážní činnost za předpokladu , že opravu realizujete přímo na místě toho daného systemu.
Na rozdíl od opravy a servisu čehokoliv co Vám někdo přiveze do opravny, kde to opravíte a on si to zase odveze.
Tak už se v tom zase ztrácím. Jsme také firma elektro.
Pokud provedu revizi elektro (nespadá do režimu PDP) a následně opravím závady zjištěné při revizi, domnívala jsem se že to celé nebude v režimu PDP, neboť hlavní činností byla revize a jejím důsledkem opravy závad.
Nebo bude nutno vystavit 2 faktury? Jednu na revizi (s DPH) a druhou na opravy po revizi (v režimu PDP)?
A když provedu montáž el.instalace a vystavím na ni revizi, je hlavní činností el.instalace (spadá do režimu PDP) a revize je součástí služby hlavní (montáž el.instalace) pak to celé budu fakturovat v režimu PDP? Alespoň tak jsem to pochopila dle dotazů z historie.
já jsem to taky tak pochopila. Ale teď jsem - po jiné diskuzi - narazila na kód 27 - elektrická zařízení , včetně subdodavatelských prací. A podle mne není u některých prací jednoznačné, kam budou patřit. Např. el.instalace na budově - spadá do 43, ale rozvaděč, který vyrobíme a zabudujeme (jako subdodávku) tak do 27. Ale přitom rozvaděč se do budovy přizdí, přišroubuje.... Tož jak to bude? Docela by mne zajímalo, jak to za pár let při kontrolách budou naši daňoví úřednící kontrolovat :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.