Re: doplň.dotaz
je to tedy stejné pokud jsem měla jako zaměstnec prac.úraz v roce 2011 náhrada úšlého výdělku mi byla zaměstnavatelem vyplacena také v roce 2011 musím si podat za rok 2011 sama DP nikoliv žádat o roční vyúčtování u zaměstnavatele?Tu náhradu ušlého zisku budu někde konkrétně v DP uvádět ?Když mi firmas vystaví potvrzení o zdan.příjmech tak tam budu mít přeci celou částku i s tou náhradou
Re: doplň.dotaz
Pokud máte pracovní úraz, bolestné a případně náhradu za ušlý výdělek za dobu pracovní neschopnosti následující po tomto úraze, vyplácí pojišťovna, u které zaměstnavatel platí zákonné pojistné za zaměstnance - Kooperativa. Pokud je náhrada za ušlý výdělek vyšší než 5000 před zdaněním, odvádí se zálohová daň. A v tomto případě vám zaměstnavatel nemůže provést RZD, ale musíte si sama podat DP za rok 2011. Potvrzení o zdan. příjmech dostanete 2 - od Kooperativy a zaměstnavatele a do DP si to musíte posčítat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.