Re: PDP - zase rozvaděče
Zrovna řeším případ, že jsme na dílně vyrobili rozvaděč, ale nikam jsme ho nemontoval (zákazník si ho vyzvedne a namontuje sám). Dle našeho daň.poradce by tento případ splňoval podmínku zařazení: 27.12. Výroba el.zařízení a u samotné výroby nebude přenesená DP.
Váš případ, kdy ho i namontovali se nás taky týká (zatím však ne letos). Ale domnívám se, že s následnou montáží v budově by se o přenesenou DP jednalo/pod 43 jako elektromontáže (ale raděj bych se ujistila u daň.poradce).
Hodně štěstí.
Jitka
myslím, že daňový poradce nebude o moc chytřejší :-))
Pokud něco vyrobíme, tak to je pohoda. Váš daň.poradce má pravdu. Ale s tou montáží..... nevím, nevím. U kódu 27 mne zarazilo elektrická zařízení VČETNĚ SUBDODAVATELSKÝCH PRACÍ.....
Kolegyně by to směrovala na 27, já na 43. ale co na FÚ při kontrole????
Třeba se ještě někdo ozve.
Mnoho "omáčky" ve smyslu "my k tomu nejsme příslušní a:
"Dle zmíněných vysvětlivek subkategorie 43.22.12 Instalace topení, ventilace a
klimatizace podle uvedených vysvětlivek zahrnuje mj. instalace klimatizačních, ventilačních a
chladících zařízení pro obydlí, počítačová centra, kanceláře a obchody, včetně souvisejících
trubních rozvodů a klempířských prací. Nezahrnuje naopak instalace, opravy a údržbu
průmyslových klimatizačních a chladících zařízení. Tyto spadají do subkategorií 33.12.18
(Opravy a údržba průmyslových chladicích a klimatizačních zařízení) nebo 33.20.29
(Instalace ostatních všestranně použitelných strojů a zařízení j. n.).
Znamená to, že kritériem pro posouzení, zda na instalaci klimatizace dopadá režim
přenesení daňové povinnosti, je účel použití. Pokud je klimatizace instalována pro obydlí,
počítačová centra, kanceláře a obchody, bude zdaňována odběratelem v režimu přenesení
daňové povinnosti, pokud bude využívána v průmyslovém provozu, daň přiznává dodavatel.
V případě pochybností, nebo nejednoznačného účelu použití instalované klimatizace
doporučujeme uplatnit režim přenesení daňové povinnosti."
S klidnou hlavou nemůžu uvažovat, když čtu tuto větu.
V případě pochybností, nebo nejednoznačného účelu použití instalované klimatizace
doporučujeme uplatnit režim přenesení daňové povinnosti."
Přenesu, za dva roky přijdou na kontrolu, dodaní to a to už pak tak chladná hlava nebude, až po mně bude chtít majitel doplatit penále:-(
Nemůže, ale požadují klienti.
Od začátku týdne jsem strávila "příjemných" x hodin, když jsem střídavě rozhodovala a vysvětlovala režim PDPD.
Jeden klient prohlásil, že z toho má od minulého týdne už řadu šedivých vlasů, a mám to na svědomí :-(.
Pane Bože za co !!! Pouštím si to na uklidnění
mě by zajímalo, jak to budou kontrolovat. GŘF,MF, CSU není oprávněno k zatřidění.
To so budou brát znalce v oboru zatřiďování na každou položku.
Jak to zatřídí, když my sedíme s klienty a rozebíráme to s nimi, firmu známe, činnosti také. Pak to rozhodne někdo od stolu?A proboha jak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.